2024.07.03., szerda - Kornél, SomaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Dolgozz műszaki területen!

2016. február 05. péntek, 14:36
Címkék:

A zalaegerszegi Mould Tech Kft. gyakorlati helyszínként vesz részt a szakképzésben és a duális mérnökképzésben. A szerszámtervezéssel és -gyártással foglalkozó cég számára fontos a megfelelő műszaki tudással rendelkező munkaerő, ezért házon belül is szervez képzéseket a szakmai gyakorlatot töltő diákok és mérnökhallgatók számára.

mouldtech 3

A Mould Tech Kft., mint duális gyakorlati képzőhely

– Az elmúlt időszakban minden szülő íróasztalos állás megszerzésére biztatta gyermekét, olyan munkakörülményeket kívánva, ahol nem piszkolják be magukat. A modern technológia ma már nem ilyen, hiszen üzemünkben minden gép számítógéppel vezérelt, tiszta és ergonomikus környezetű, működtetésükhöz azonban elengedhetetlen a műszaki előképzettség – mondja érdeklődésünkre Egyed Péter, a Mould Tech Kft. ügyvezető igazgatója. – Ezért támogatjuk teljes mellszélességgel a duális képzést középiskolai és egyetemi szinten egyaránt. Miután minden cég egyedi, így mi is, fontos számunkra, hogy a képzések során megszerzett elméleti ismereteiket gyakorlati tudással egészítsék ki a tanulók.

A szakképzésben a zalaegerszegi Ganz-szakközépiskolával működünk együtt, évközi és nyári gyakorlatot biztosítva a diákoknak. Minden évfolyamról igyekszünk beiskolázni a folyamatos utánpótlás érdekében. Célunk, hogy a gyakorlati idő alatt a cég struktúráját, illetve elvárásait is megismerjék a fiatalok. Annak, aki jól teljesít, és nem kíván továbbtanulni, az iskola elvégzése után egyből álláslehetőséget kínálunk.

A betanulási idő alatt egy mentorprogramban vehetnek részt. Ennek lényege, hogy minden diák mellé kijelölünk egy mentort a cégen belül, aki figyelemmel kíséri és segíti előrehaladásukat. A diákoknak vizsgamunkákat kell teljesíteniük, ami négy szintből áll. Így ösztönözzük őket a tanulásra, nem beszélve arról, hogy a szintek elérésével emelkedik a bérük.

Mérnökeink egy része a termelésben a gépek programozását és kezelését végzi, míg mások tervezéssel, a termékek technológiai előkészítésével foglalkoznak. A 70 alkalmazottunkból 12 fő mérnök, négyen a gyártásban és nyolcan az előkészítésben dolgoznak. Az ő munkájuk rendkívül fontos, mert nagyon drágák a gépek, amelyeknek a hét minden napján 24 órában működniük kell. Ezért is kapcsolódunk a Pannon Egyetem duális műszaki mérnökképzéséhez gyakorlati helyként. A hallgatók fejlődését szintén folyamatosan figyelemmel kísérjük, illetve képzéseket szervezünk, jelenleg műanyagipari képzést, amelyen ők is részt vesznek dolgozóinkkal együtt. Első duális hallgatónk most államvizsgázik, aki ezt követően már el is helyezkedik nálunk.

Egyed Péter hangsúlyozta, a szakma már nem egy operátori szintet jelent, hiszen a munka változatos, és minden technológiában megvan a fejlődési lehetőség. A cég elkötelezett a folyamatos fejlődésben, mind az új technológiák bevezetése, mind pedig a régiek fejlesztése terén. Idén egymilliárdos beruházást terveznek, amely csarnokbővítést és gépbeszerzést foglal magában. A kapacitásnöveléshez a megfelelő tudással és gyakorlati ismerettel rendelkező személyi állományt is biztosítani kívánják.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK