2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

A generációváltást segítik

2014. november 12. szerda, 18:48
Címkék:

Megalakult a jelenleg 21 zalaegerszegi és megyei tagot tömörítő Családi Vállalkozások Klubja Egyesülete, amit a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány SUCCED projektje "záró akkordjaként" hoztak létre. A szervezet alapító okiratát a városházán tartott alakuló ülésen írták alá ünnepélyesen.

csaladivall klub1 net2

Megalakult a Családi Vállalkozások Klubja Egyesülete

Balaicz Zoltán polgármester a rendezvényen bejelentette, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvánnyal két együttműködési megállapodás megkötését tervezik, ezeket a december 18-i közgyűlésen terjesztik elő. Mint mondta, az egyik megállapodás konkrét tartalommal bír. Azt szeretnék ugyanis, hogy a gazdasági szenátus szerepét olyanok szervezetek vegyék át, akik valóban tudnak tanácsot adni a város vezetésének a vállalkozások, a helyi gazdaság megerősítésével kapcsolatosan. Ebben a munkában a vállalkozásfejlesztési alapítvány mellett a Vállalkozók Országos Szövetsége Zala Megyei Szervezetére valamint a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamarára is támaszkodni kívánnak.

A másik együttműködés egy kamattámogatási rendszer kidolgozását hivatott elősegíteni. A város egy jelentősebb forrást ad át a vállalkozásfejlesztési alapítványnak, hogy a magyar tulajdonú zalaegerszegi kis- és középvállalkozásoknak megkönnyítse működését fejlesztési hiteleik kamatátvállalásával.

A polgármester méltatta a Családi Vállalkozások Klubja Egyesületének létrejöttét. Mint fogalmazott, Zalaegerszegen több olyan családi vállalkozás működik, melyek bizonyították létjogosultságukat. A hogyan tovább kérdésében nyújthat számukra nagy segítséget a klub a sikeres generációváltás érdekében.

Böjte Sándor, a Családi Vállalkozások Klubja Egyesületének elnöke arról beszélt, hogy hasznos tapasztalatokat és ismereteket szereztek a vállalkozásfejlesztési alapítvány SUCCED projektjében, melyben családi cégük is részt vett. A klub megalakulását mérföldkőnek nevezte. Havonta, kéthavonta fognak ülésezni, amikor is megbeszélik a problémákat és segítenek azok megoldásában. Mint mondta, a 4. számú választókerület képviselőjeként is igyekszik mindent megtenni a vállalkozások sikeres működése érdekében.

csaladivall klub1 net

Nagy András, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezető igazgatója méltatta, hogy a családi vállalkozások működésének és utódlási kihívásainak segítésében a város önkormányzatában együttműködő partnerre leltek.

Pais János kereskedelmi és vendéglátó-ipari tevékenységet folytató családi vállalkozás vezetője érdeklődésünkre elmondta, 1952-ben édesapja indította el a céget, ami most a harmadik generációváltásához érkezett. A projektben esettanulmányokat ismerhettek meg, melyek többek között a családon belüli utódlás, a cég eladása, vagy külsős szakember általi továbbműködtetésének gazdasági, pénzügyi és jogi kérdéseit mutatta be.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK