2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Diák-rendőr közös járőrszolgálat

2012. július 04. szerda, 08:22
Címkék:

Immár kilencedik éve, hogy működik a nyári bűnmegelőzési iroda a keszthelyi Balaton-parton, a Városi Strand mellett. A közbiztonságának növeléséhez lassan egy évtizede járul hozzá az önkéntes diákok és rendőr segítőik közös, főidény-béli munkája. Az önkormányzat a hét hetes akció működési költségeire 800.000 forintot biztosított tájékoztató kiadványok, szórólapok készítésére, formaruhára, kerékpárokra és a munkához szükséges telefon- és benzinköltségre, valamint az önkéntesek étkezési hozzájárulására.

kh-bunmeg 2

Bűnmegelőzési Iroda Keszthelyen

A szolgálat fontos idegenforgalmi célokat lát el: turisztikai információval és tolmácsolási segítséggel áll a vendégek, fürdőzők rendelkezésére.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság és a Keszthelyi Rendőrkapitányság szakmai vezetésével megvalósuló program nyitóünnepségén Ruzsics Ferenc polgármester elmondta: július 2. és augusztus 19. között a lelkes fiatalok a strandon, parkolókban, kerékpárúton és a piacon járva hívják fel a figyelmet azokra a veszélyes helyzetekre, amikor könnyen bűncselekmény áldozatává válhat a gyanútlan turista.

Szukics Ferenc, megbízott megyei főkapitány arra emlékeztetett, hogy "a Balaton fővárosa" volt az első, aki a megyében bűnmegelőzési irodát nyitott, utána Zalakaros, Nagykanizsa, Zalaegerszeg, Lenti is beállt a sorba. A rendőr ezredes kiemelte: az önkéntesek szakmai felkészítő táborban, kortárs segítő képzésen mélyítették el tudásukat, amelyet majd alkalmazniuk kell. A rendőrségi főtanácsos jelezte: a fokozott jelenléttel a strandlopások, zsebtolvajlás, gépkocsi-feltörések, betöréses és besurranásos lopások előfordulása hatékonyan csökkenthető. Az iroda működése mindenképpen hozzájárult ahhoz, hogy tavaly kiemelt bűncselekmény nem történt a szolgálatot teljesítők működési területén.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK