2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Csökkent a bűncselekmények száma Hévízen

2011. december 05. hétfő, 18:03
Címkék:

Jelentősen csökkent a bűncselekmények száma az elmúlt időszakban Hévízen. A statisztikák annak ellenére is mintegy 20 százalékos javulást mutatnak, hogy egyre több a nagyobb tömegeket megmozgató rendezvény a fürdővárosban. Az eredményekről sajtótájékoztatón számolt be a város polgármestere, Papp Gábor és a helyi rendőrőrs parancsnoka dr. Máté Szilárd.

 

Eredményesen dolgoznak a rendőrök a fürdővárosban

A hévízi önkormányzat számára kiemelten fontos a település közbiztonsága, így a rendőrök munkájának segítése. A város vezetése nem csak erkölcsileg, anyagilag is támogatja az őrsön dolgozók tevékenységét. A jelentős számú rendezvény biztosításához és más feladatok ellátásához szükséges túlórák költségeire egymillió forintot ajánlott fel az önkormányzat a hévízi rendőrőrsnek, és további egymilliót a keszthelyi rendőrkapitányságnak. E mellett az idegenforgalmi főszezonban hétszázezer forint a kerékpáros járőrszolgálat felállítására is jutott. Ez utóbbi nem csak közbiztonsági szempontból, hanem látványosságként is népszerű volt a látogatók körében. Hévízen összesen 50 bűncselekmény történt a főidényben, június elseje és augusztus 15-e között. A legtöbb ezek között a lopás volt, 19 esetben kellett eljárniuk emiatt.

Súlyosabb bűnesetek csak elvétve fordultak elő. Amint azt dr. Máté Szilárd őrsparancsnok elmondta, a Keszthelyi Városi Rendőrkapitányság és a megyei rendőr-főkapitányság jóvoltából a személyi állomány májusban négy fővel nőtt a fürdővárosban, ami nagy segítség volt számukra. Hozzátette: szerencsés helyzetben van, mert hévízen mind az dolgozói létszám, mind az eszközállomány megfelelő, és a fürdővárosi munkalehetőség népszerű a rendőrök körében. Ráadásul az őrsön tevékenykedők között lelkes fiatalok és idősebb, tapasztaltabb kollégák egyaránt vannak, ami nagy előny a hatékony munkavégzés szempontjából. A további eredmények eléréséhez persze folyamatos fejlődésre van szükség. A tervek között szerepel a hévízi rendőrök nyelvtanulási lehetőségeinek biztosítása, illetve jövőre német nyelvterületről érkező egyenruhások segíthetik majd a helyiek munkáját. E mellett megvizsgálják a városban működő kamerarendszer működését, és ha kell, továbbfejlesztik azt.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK