2024.11.27., szerda - VirgilZalaegerszeg időjárása

Archivum

Pulykasültből rizses hús

2011. december 26. hétfő, 09:39
Címkék:

Karácsonykor nem könnyű eltalálni, hogy pontosan annyit főzzünk, amennyi elfogyasztunk családtagjainkkal és vendégeinkkkel. Ezért most néhány ötlettel szolgálunk, hogy ne kelljen kidobni a megmaradt ételt, és hogy ne költekezzünk feleslegesen, amikor az ünnep miatt amúgy is megcsappant péztárcánk.

 riszeshus


Pulykasültből zöldséges rizses hús (de bármilyen hús felhasználható, a rizs helyett köles, bulgur és hajdina is lehet a köret)

Hozzávalók 2 személyre:

- 1 zacskó gyors rizs

- 1 vöröshagyma

- maradék pulykasült

- 40 dkg mirelit vegyes zöldség - borsó, répa, kukorica, paprika

- olaj

- só

- bors

Tedd fel forrni a vizet egy nagy csipet sóval, majd ha felforrt, rakd bele a gyors rizst, és a csomagoláson megadott idő alatt főzd puhára. A felkockázott hagymát párold üvegesre egy evőkanálnyi olajon, majd dobd rá a vegyes zöldséget. Ha a zöldség már puha, add hozzá a kockákra vágott sült pulykát. Keverd meg, sózd, borsozd, és süsd össze egy kicsit a húst a zöldségekkel. Ha a rizs megfőtt, szűrd le, és add a húshoz. Néhány perc párolás után tálalhatod is, savanyúsággal kínálva igazán laktató ebéd.

 

Bejgliből guba

Hozzávalók:

- maradék diós vagy mákos bejgli

- 1 l tej

- 1 vaníliás cukor

- 1 evőkanál margarin

- darált dió vagy mák ízlés szerint

Szeleteld fel a maradék, szikkadt mákos vagy diós bejglit. A tejet kis lángon, gyakran megkeverve forrald fel a vaníliás cukorral, majd hagyd egy kicsit kihűlni. Egy tepsit kenj ki margarinnal, majd fektess bele egy réteg bejglit, szórd meg darált dióval vagy mákkal - dióval a diósat, mákkal a mákosat -, és locsold meg óvatosan a vaníliás tejjel. Addig rétegezd a bejglit, szórd és locsold, amíg el nem fogy. Told a tepsit 180 °C-ra előmelegített sütőbe, és süsd néhány percig, majd melegen tálald.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK