2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Az Alsóerdő ad otthont a Restart Fesztiválnak

2024. július 05. péntek, 15:30
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Július 20-21 között rendezik meg Zalaegerszegen, az Alsóerdei Sport- és Élménypark területén a Restart Fesztivált. A program részleteiről a helyszínen tartott sajtótájékoztatót Balaicz Zoltán polgármester, Horváth Szilárd fesztiváligazgató és Szabó Zoltán sportigazgató.

Tömegsport, gyermekprogramok, országos bajnokságok

A polgármester felidézte: 2017-ben határoztak úgy, hogy megújítják a város fesztiválkínálatát, és az Egerszeg Fesztivál mellett új rendezvényeket honosítanak meg. Ekkor született meg a Streetfood Weekend és a Restart Fesztivál ötlete is. Utóbbi célja az volt, hogy a gasztronómiai, zenei és kulturális programsorozatok mellett legyen egy olyan is, ami a sportról, rekreációról, egészséges életmódról szól. A Restart Fesztiválnak már több helyszíne is volt az elmúlt években, remélik, hogy a 2022-ben megnyílt új alsóerdei sportcentrumban végleges otthonra talál a rendezvény.

A  program szervezői

Horváth Szilárd hozzátette: az alsóerdei szabadidőpark infrastruktúrája alkalmas tömegeket vonzó sportesemények lebonyolítására. Tavaly cross fitt Európa Bajnokságra került itt sor, ami nagyon jól sikerült, így bíznak abban, hogy a Restart Fesztiválnak is kiváló helyszíne lesz az egykori napközis tábor területe. A programokon igyekeztek bővíteni, így a szabadidő-sport kedvelői és a profi sportolók is találnak majd kedvükre való sportágat.

A kétnapos fesztivál főbb programelemeit Szabó Zoltán ismertette. Többek között elmondta: főleg a tömegsportra és a gyermekeknek szóló mozgásformákra koncentrálnak, de országos bajnokságokra is sor kerül. Lesz fitnesz-, kettlebel-, cross training edzés, érkezik Rubint Réka is egy alakreform tornával. Emellett vezetett kerékpáros túrákra és E-bike túrára is lehet jelentkezni. A legkisebbek számára pedig futóbicikli-versenyt hirdetnek. Az idei évben is hangsúlyosak lesznek a mozgáskorlátozottaknak szóló sportok, és érzékenyítő programok. 

Ideális helyszín lesz az alsóerdei szabadidőközpont

Ami az országos versenyeket illeti: a mountainbike szakágra fókuszálnak; az XCC és a XCO magyar nemzeti bajnokságra itt kerül sor, de vasárnap nemzetközi szinten is összemérik tudásukat a versenyzők.

Szabó Nikoletta, a kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának egészségfejlesztéssel foglalkozó munkatársa elmondta, hogy a fesztivál újdonságaként a prevenciót népszerűsítve, egészségügyi szűrővizsgálatokkal és tanácsadással készülnek. Szó lesz a dohányzásról és a „leszokásról”, az egészséges táplálkozásról, a pollenterhelésről, a higiénéről. De testtömeg-összetétel mérésre, önvizsgálat oktatásra, szűrésekre is sor kerül. Emellett több egészségfejlesztési témában kiállítás is lesz a fesztivál ideje alatt.

A részletes programról a restartfesztival.hu oldalon lehet tájékozódni.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK