2024.07.26., péntek - Anna, AnikóZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A párizsi olimpián a zalai szív is megdobban

2024. július 25. csütörtök, 15:47
ZalaMedia
Hivatalosan június 26. és augusztus 11. között rendezik a 33. nyári olimpiai játékokat, melynek házigazdája Párizs lesz. Hazánkat 21 sportágban 180 sportoló képviseli majd a francia fővárosban.

A párizsi olimpián négy zalaegerszegi kötődésű sportolónak is szurkolhatunk. Az egyik legjobban várt versenyszám, ahol érmes esélyei is vannak a mieinknek, a nyílt vízi úszás. A korábbi évek bajnoka, Rasovszky Kristóf mellé felnőtt a bagodi illetőségű Betlehem Dávid, aki a belgrádi Európa-bajnokságon előbb 10 km-en szerzett bronzérmet, majd 5 km-en és váltóban is felért Európa csúcsára. A fiatal úszó a Zalaco Zalaegerszegi Úszó Klub versenyzőjeként bontogatta szárnyait. 

Zalaegerszeg mellett szülőhelye Bagod is drukkol Betlehem Dávidnak, mi sem bizonyítja ezt, mint Sipos Ferenc polgármester posztja és a hozzá csatolt fénykép: 

Dávid a 10 km-es versenyben augusztus 9-én 7:30-kor ugrik vízbe, Rasovszky Kristóffal egyetemben. 

Betlehem Dávid mellett a zalaegerszegi születésű triatlon versenyzőért, Bicsák Bencéért is szurkolhatunk, aki a 2021-es tokiói olimpián a hetedik helyen végzett. A szintén zalaegerszegi születésű lovastusa sportoló Kaizinger Balázs is ott lesz a párizsi olimpián, míg a keszthelyi születésű paralimpiai-, világ- és Európa-bajnok úszónak, Illés Fanninak is drukkolhatunk. Továbbá a keszthelyi Major Veronikának is, aki a négytagú magyar sportlövész csapat tagja és a női légpisztoly, valamint a 25 m-es sportpisztolyos számban áll lőállásba.  

Hajrá magyarok, hajrá zalaiak!

fotó: Magyar Úszó Szövetség

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK