2024.10.18., péntek - LukácsZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Kulturális kincsek fókuszban - változatos programok Zalaegerszegen és Lentiben

2024. október 16. szerda, 19:53
Szerző, fotó: V.Zs.
Az uniós soros elnökséghez kapcsolódóan a Kulturális és Innovációs Minisztérium kulturális programsorozatot indított, mely minden vármegyében rendezvények sokaságát jelenti. Zalában Zalaegerszegen és Lentiben várják az érdeklődőket október 18-és 20 között.

1100 éve Európában, 20 éve az Unióban

A programsorozatról sajtótájékoztató keretében a megyeházán számoltak be. Pácsonyi Imre, a vármegyei közgyűlés alelnöke hangsúlyozta, büszkék a zalai értékekre amit szeretnének bemutatni az események keretében is. Magyarnak lenni felelősség és küldetés, ami identitást ad, erősít, közösséget teremt és vonzóvá teszi a kultúránkat – fogalmazott.

Bali Zoltán Zalaegerszeg alpolgármestere köszönetet mondott a megyével való együttműködésért, melynek eredményeképpen rendkívül tartalmas és színvonalas programok valósulhatnak meg. Kiemelte a rendezvények ingyenességét, amely mindenki számára lehetőséget biztosít a részvételre. Megjegyezte, nemcsak klasszikus kiállítások, hanem standok, installációk is várják a látogatókat.

A részletes programokról Tompa Gábor, a Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft. ügyvezetője beszélt, aki elmondta, közel egy hónapig lesznek elérhetők a különböző programok Zalaegerszegen és Lentiben egymással párhuzamosan. A programkínálat széles palettája biztosítja, hogy minden érdeklődő talál az érdeklődési körének megfelelő eseményt. 

Kiemelte a Mindszentyneumban látható Attila örökösei című embertani és archeogenetikai tárlatot, mely több kultúrát és korszakot foglal magába. A Göcseji Múzeumban a Magyar Menyasszony című tablókiállítás várja az érdeklődőket, a zalai megyei levéltár pedig a Magyarul Európában vándorkiállításnak ad helyet. Az Art Moziban a filmrajongók megnézhetik Török Ferenc: Moszkva tér című filmjét is.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK