2024.11.30., szombat - András, AndorZalaegerszeg időjárása

Archivum

Feléleszteni a zalai élelmiszeripart

2010. május 11. kedd, 09:09
Címkék:

Az egykoron virágzó zalai élelmiszeripar már a múlté, azonban a részben még itt maradt szakembergárda – külső szakmai támogatással – keresi a talpra állás lehetőségét.

Közös erőfeszítés a szakma élvonalával

A közelmúltban 50. születésnapját ünneplő, a kevés számú, még működő hazai szellemi bázis egyik legjelentősebbike, az Országos Húsipari Kutatóintézet vezetői, Zsarnóczay Gabriella igazgatónő és helyettese a közelmúltban két alkalommal is a régióban jártak.

Legutóbb az intézettel már 15 éve több területen is szorosan együttműködő, számos szakkiállításon közösen megjelenő Food Office Kft.-vel tárgyaltak a további közös innovációs munka lehetőségeiről, különös tekintettel az élelmiszer-, a hús-, a baromfi- és konzervipari termékek eltarthatóságának, csomagolásának területére.

Mint Farkas Imre ügyvezető igazgató elmondta, közös üzemlátogatáson vettek részt Zalaszentivánon a Mikofami Kft.-nél, ahol a tulajdonosokkal az ottani továbbfeldolgozott termékek  – így többek között turistaszalámi, virsli – csomagolásának szebbé, jobbá tételéről tárgyaltak.

Majd Zalaegerszegen dr. Gyimesi Endre polgármesterrel és munkatársaival az élelmiszer-feldolgozásban érdekelt befektetők felkutatásáról, velük a kapcsolatfelvétel lehetőségeiről folytattak megbeszélést, különös figyelemmel arra, hogy az országos húsipari kutatóintézetnek szerte Európában vannak kapcsolatai.
Végezetül ellátogattak a Zala megye ellátásában is érdekelt körmendi Babati és Tsa Kft.-hez, ahol szintén az innovációs lehetőségek feltárása, kiaknázása volt a téma.  

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK