2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Emlékek és hangulat-elemek

2015. május 06. szerda, 08:26
Címkék:

Betelt a pohár címmel a napokban jelenik meg Dolgos "Dodó" Péter legújabb, immár harmadik verseskötete. A dalszerző, énekes (a Bazooka együttes frontembere) az elmúlt két-három év terméséből válogatta ki azt a negyvenhét verset, melyek bekerültek a könyvbe. Talán azért ennyi, mert ő is épp 47 éves – bár ahogy meséli, nem tudatosan tervezte így a szerkesztést.

dodo

Újabb kötetbe rendezte verseit Dodó

A könyv kinézetében hasonló lesz, mint az előző kettő, felépítésében pedig inkább az első, Csak semmi pánik című kötethez hasonlít majd, hiszen most megint Kalmár "Kukás" János grafikái egészítik ki a szöveget.

Ahogy Dodó mondja, a Betelt pohár címet (mely az egyik vers címe is egyúttal) mindenki úgy értelmezi, ahogy akarja. Talán pesszimistának tűnik tőle a kötet, ám összességében nem az. Viszont az tény, hogy vannak dolgok, amikből valóban elege van; ahogy néha mindenki másnak is. Többek között ezt a hangulatállapotot is kifejezik a versek. A szövegek ezen kívül hol ironikusak, hol könnyedebbek, viccesebbek, de szerelmes versek is helyet kaptak a válogatásban. Nem görcsösségből ír, hanem mindig az élményeit, emlékeit, aktuális hangulatait veti papírra.

A kötet annyiban formabontó, hogy ezekből a versekből még nem született egy dal sem – mondja a szerző. Ez nem jelenti azt, hogy írás közben nem gondol a zenére: hogy adott esetben például milyen tempóértékű számot írna belőle, esetleg mennyire lágyat, vagy gorombát. De egyelőre nem akarja erőltetni a zeneírást, hiszen ha egy-egy szöveg megérik rá, hogy dal legyen belőle, akkor úgy is azzá válik.

A háromszáz példányban, jórészt magánkiadásban megjelenő könyvet az önkormányzat is támogatta, a nyomdai munkákat pedig ismét Gura Béla csapata végzi. A későbbiekben sor kerül kötetbemutatóra is, várhatóan a Café Pelében.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK