2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Évadzáró a színházban

2015. június 08. hétfő, 19:37
Címkék:

Érdekes és tanulságos hónapokon van túl a Hevesi Sándor Színház – fogalmazott az évadzáró társulati ülésen dr. Besenczi Árpád direktor, akinek (Sztarenki Pál művészeti vezetővel együtt) évad közben újabb öt évre szavazott bizalmat az önkormányzat.

szinhaz

Legtöbben a Miniszter félrelép című darabot látták

Az igazgató szerint ez a bizalom felelősség is, ám egy jó csapattal minden sikerülhet. Úgy érzi: nagyon egyben van a társulat, amit az is jelez, hogy sikeres évadot zárhatnak, és újabb csúcsot is döntöttek.

A bérletesek száma ismét tízezer fölé emelkedett, a nézők száma 72938 volt, ami ezerrel több, mint a tavalyi. A hat nagyszínpadi előadás közül a legtöbben a Miniszter félrelép című vígjátékot látták, és ez hozta a legtöbb bevételt is. A diákoknak szóló Tantermi deszka sorozat is óriási sikereket ért el, a Semmi iránt országos szinten is nagy az érdeklődés; a debreceni Deszka Fesztiválon is játszották a darabot. Persze volt csalódás is: szerették volna, ha a Vaknyugatot beválogatják a POSZT-ra, de ez nem sikerült. A Semmi viszont részt vesz a POSZT OFF-on.

Besenczi Árpád a következő évaddal kapcsolatban elmondta: a repertoár összeállt – ezt néhány hónapja egy rendhagyó sajtótájékoztató keretében be is mutatták – a műsorfüzetek, prospektusok elkészültek. A munka augusztus 24-én indul, az első bemutatóra pedig október 9-én kerül sor; Tolcsvay-Müller-Bródy: Doktor Herz című musicaljét láthatja a közönség. A nagyszínpadon az első félévben A házasságlevél című vígjáték, A hullám című színmű, valamint Az üveganya című tragikomikus játék felújított változata kerül műsorra. Lesz ezen kívül egy ifjúsági előadás is, Kövek címmel.

A hagyományokhoz híven évad végi díjesőre is sor került a társulati ülésen. Oklevelet kapott Kondákor Antalné és Komáromi Lászlóné ruhatáros, a színházi, nevelési programot segítő Gyimesi Katalin tanár, valamint Sala Kata, a sürgősségi osztály asszisztense, aki több éve segíti egészségügyi munkával a színházat. Jutalmul állandó néző címet is kapott.

A színházi mecénás díjat idén dr. Iván Nándor fogorvos kapta. Közönségdíjas Farkas Ignác színművész lett. A Terminátor-díjat és a Cserebogár-díjat Lupaneszku Viviennek ítélte oda a társulat. A nívódíjat az idén 70 esztendős Balogh Tamás kapta, és szintén ő vihette haza a Forgács-gyűrűt is.

A műszaknak járó Aranydeszka-díjat Lóránt László fűtő, karbantartónak ítélték. A társulat idén Pap Lujzának szavazta meg a Máriáss-díjat. A Színházbarát Kör díját pedig Foki Veronika vehette át Iványi Ildikótól. A színésznő szeptembertől a Madách színház társulatát erősíti majd.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK