2024.07.03., szerda - Kornél, SomaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Csodalovak a színpadon

2015. október 29. csütörtök, 13:26
Címkék:

Október 30-án, pénteken debütál a Griff Bábszínház legújabb előadása, mely a "békebeli gengszter revü" műfaji besorolást kapta. A Csoda és Kósza című darabot Czigány Zoltán regényéből Szabó Attila írta át bábszínpadra, az előadást pedig Halasi Dániel rendezte. A részletekről a bábszínház vezetője, Szűcs István, és a rendező Halasi Dániel tartott sajtótájékoztatót.

griff-lo

Új előadás a Griffben

Az igazgató elmondta: technikailag nehéz, ám a közönség szempontjából egy rendkívül szórakoztató előadást láthat a közönség. A mese két csodaló kalandos történetéről szól, akiket különleges bábokkal elevenítenek meg. Csoda és Kósza történetét Czigány Zoltán író vetette papírra, a rövid mesékből végül három könyvre elegendő sztori született. Ezeket vették alapul, mikor bábszínpadra alkalmazták a mesét.

Halasi Dániel elmondta: a három kötetből nehéz lett volna egy egységes történetet összehozni, így a két ló, és az egyik mesében szereplő két rendőr karakteréből egy új darab született. A békebeli gengszter revüben a lovak önhibájukon kívül keverednek egy csapdahelyzetbe, s innét alakul krimivé a mese. Az előadást élőzene kíséri; mind a dalok, s mind a díszletek a krimi-hatást erősítik majd. Persze úgy, hogy a mese könnyed, játékos és a gyerekek számára élvezhető, befogadható legyen. A karaktereket óriás- és kesztyűbábokkal keltik életre, és annak is meg lesz a jelentősége, hogy mikor melyiket használják.

A Griff Bábszínház új előadásában a főbb szerepeket B. Szolnok Ágnes, Kosznovszky Márton, Hettinger Csaba, Nagy Karina, Szilinyi Arnold és Tímár Zoltán játssza.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK