2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Télűzés hóesésben

2013. február 13. szerda, 09:48
Címkék:

Jelmezes felvonulás miatt terelték el a belvárosi forgalmat Zalaegerszegen húshagyó kedden. A vállalkozó kedvűeknek köszönhetően a hóesés ellenére sem szakadt meg a hagyományos, farsangi maskurázás, melyet immár 15. éve rendez meg a helyi Nagycsaládosok Egyesülete, az önkormányzat támogatásával. A jelmezesek között közismert személyek, köztük a város első emberei vonultak az élen. Az utcai felvonuláson az óvodás csoportok, míg az Art Moziban tartott jelmezversenyen az általános iskolások vitték a prímet. A szponzoroknak köszönhetően értékes tombolák találtak gazdára.

varosi-farsang 1

Nagyon látványos volt a DÖK zöld sárkánya, a Napsugárúti óvoda napja. Jókedvtől, rigmusoktól és daloktól volt hangos a Csillagközi-óvodások, és a madárijesztők csapata. A középiskolásokat a Teleki kollégiumos lányok képviselték, az idősebb korosztályt pedig az Apáczai Nyugdíjas Klub tagjai. Az idén első alkalommal a mozgássérültek egyesülete is képviseltette magát a felvonuláson. A hóesés a nézelődőket sem riasztotta el, s nagy erőkkel fogyott a fánk is.

varosi-farsang 2

A jelmezversenyt az idén új helyszínen, az Ady mozi nagytermében tartották. Ezen főként általános iskolás csoportok mutatkoztak meg. Érdekességként egy állati jelmezes is akadt, a Landorhegyi-iskolásokkal közösen lépett színpadra Gyömbér, a terápiás kutya. Az első díjat a teskándi általános iskolások kalóz csapata érdemelte ki. De nem ők voltak az egyetlen vidéki fellépők, a búcsúszentlászlói iskolások is színpadra léptek, s a Velkey Péter (jelen esetben rénszarvas jelmezben) által vezetett zsűri különdíját érdemelték ki. Felléptek még többek között a Nefelejcs Nyugdíjas Klub tagjai, akik a városi farsang 15 éves múltjának állandó szereplői.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK