2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Pravoszláv hét Hévízen

2012. január 07. szombat, 14:46
Címkék:

A karácsony az ortodox egyházban használatos Juliánusz naptár szerint január elejére esik. Ez kínált apropót arra, hogy Hévízen meghosszabbítsák az ünnepi hangulatot.

 

A fürdőzés már nem elég - új kulturális programokra van szükség

Hagyományteremtő céllal, a megnövekedett számú orosz vendégek méltóbb kiszolgálására, illetve a helyi lakosság, a gyógyturisták szórakoztatására év elején először tartottak Pravoszláv Karácsonyt a fürdőváros több helyszínén, teljesen ingyenes programokat kínálva. A programsorozat Vásáry André koncertjével indult, de a jégpályánál, január második vasárnapjáig minden este láthattak színvonalas produkciókat az érdeklődők. A nagyérdeműt színházi- és operett est, néptánc bemutatók sora várta.

orosz 1

A matrjoska kiállításról a jellegzetes szamovár sem hiányozhatott

 

Mindemellett január első hétvégéjén pedig a múzeum és a Fontana Filmszínház közös épületében orosz hétvégét rendeztek, ahol orosz filmek vetítésére került sor, gasztronómiai programokat tartottak, de volt orosz táncbemutató, humoros nyelvóra, irodalmi előadás és több kiállítás is.

orosz 2

Képzőművészeti tárlat is nyílt orosz egyetemisták munkáiból

 

Megnyitották a Szentpétervári Repin Képzőművészeti Egyetem szobrászati tárlatát, Tarasz Tabaka absztrakt kamarakiállítását, és egy balalajkakoncert is színesítette a programokat. A Szentlélek római katolikus templomban pedig, január 6-án éjjel orosz nyelvű ortodox istentiszteletet tartottak.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK