2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Maratoni népdalverseny Zalában

2011. november 28. hétfő, 20:16
Címkék:

Országos népdaléneklési verseny területi fordulójának adott otthont immár második alkalommal a zalaegerszegi Öveges ÁMK: 22 városi és városkörnyéki iskolából közel 250 általános és középiskolás tanuló mutatott be zalai népdalcsokrot, vagy gyermekdalokat.

 

Rekordszámú tanuló jelentkezett a versenyre

Az Öveges ÁMK pedagógiai programjai között szerepel a hagyományőrzés, melyet a népzene, néptánc területén is megvalósítanak. Ezért is vállalták szívesen a rendezés jogát, hangzott el a megnyitón, amit aztán maratoni éneklés követett. Rekord számú tanuló jelentkezett az idei versenyre, mondta Standi Gyuláné énektanár, a házigazda intézményből induló 36 tanuló felkészítője. Nem kis munkát adtak ezzel a zsűrinek, Ifj. Horváth Károly népzenésznek, akadémia tanárnak és Csordásné Fülöp Edit ének - zene megyei szaktanácsadónak.

A gyerekek szóló, kisegyüttes és énekegyüttes kategóriában szerepelhettek. A legtöbb induló a 3-4. osztályos korcsoportban volt. Egyébként a mezőny két részre osztható. Az 1-6 osztályosok és az idősebb diákok. Az előzőek aranyminősítéssel maximum a megyei fordulón vehetnek rész, míg a felsőbb évfolyamosok legjobbjai a februárban Gyenesdiáson rendezendő megyei fordulón való jó szereplés után jogosultak a budapesti országos megmérettetésre is.

oveges-nepdal 1

Szóló, kisegyüttes és énekegyüttes kategóriában is felléphettek

A verseny résztvevői voltak: Öveges ÁMK, Mindszenty- iskola, Eötvös-iskola, Liszt-iskola, Ady-iskola, Zrínyi-gimnázium, Ganz-Munkácsy-szakközépiskola Zalaegerszegről. Valamint a baki, salomvári, teskándi, csonkahegyháti, pacsai, gellénházi, zalabéri, zalaszentiváni, lovászi, bagodi, lenti és nagykapornaki általános iskolások, illetve a nagykanizsai Piarista -iskola és a keszthelyi Csány-Szendrei ÁMK tanulói.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK