2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Jóindulat rock

2013. február 18. hétfő, 20:14
Címkék:

Az idei Pannónia Fesztiválon Zala megye könnyűzenei profilját képviselheti a várvölgyi Jóindulat rock együttes. Közönségszavazatoknak köszönhetően, a megyéből egyedüliként szerepelhetnek a pünkösdi ünnepkörben Szántódpusztán sorra kerülő rendezvényen.

A zalai könnyűzene büszkesége a Jóindulat zenekar

A Várpalotán 7 évvel ezelőtt indított, majd tavaly óta a Balaton-parti település házigazda szerepével zajló "PaFe" a Sziget Fesztivál után a második leglátogatottabb rendezvényként számon tartott, a jellemző százezer fős látogatottsággal. A fesztivál a frekventált helyszínt tekintve is kiemelkedő, s a nyári programok nyitányát jelenti, a május 16-19. közti időponttal.

A várvölgyi Jóindulat internetes szavazás révén a fellépési lehetőséget kapott együttesek között került a vezető hazai és meghívott külföldi zenekarok mellé. A 2005-ben létrejött, Udvari Dávid, Udvari Ádám, Karácsonyi Balázs és Cserép Dániel alkotta együttes pályája szépen ível. Fellépéseik immár rendszeresek fesztiválokon, klubokban, szerepelnek neves együttesek előzenekaraként. Az "Átjáró 3" regionális ifjúsági könnyűzenei tehetségkutató verseny szombathelyi döntőjén 2010-ben megszerezték a győztes helyezést, meghívottjai voltak a Fishing On Orfő, a körmendi Alterába fesztiváloknak. Szívesen vállalják a megmérettetéseket, tavaly ott voltak a "Hévízen is csillag születhet" című tehetségkutató verseny mezőnyében. Ott, D. Nagy Lajostól, a Bikini Együttes frontemberétől kaptak elismerő szavakat, s jó tanácsokkal újabb segítséget a zenei útjuk egyengetéséhez. A múlt nyáron jelent meg a második CD-jük, "Műszakcsere" címmel.

joindulat

- Először is köszönjük a szavazóknak a szeretetet, a bizalmat - reagált a hírre az együttes vezetője, Udvari Dávid. - Éppen próbáltunk, amikor tudomásunkra jutott az eredmény. Óriási élmény volt, különösen így, hogy azonnal mindannyian együtt tudtunk örülni.

- Elkezdtétek már a felkészülést?

- Ezerrel próbálunk máris!

- Milyen időtartamú műsorral léptek fel?

- Szeretnénk legalább egy óra hosszat zenélni, hogy igazán megmutathassuk magunkat. Repertoárunk van olyan gazdag, hogy szigorú válogatással is ki tudunk tölteni ennyi időt.

- Mit vártok a fesztiváli szerepléstől?

- Természetesen sikert, azt, hogy mind többen megismerjenek és megkedveljenek bennünket, s a rangos helyhez méltóan bebizonyíthassuk: minőségi zenét képviselünk.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK