2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

50 éves az Omega

2012. február 23. csütörtök, 14:10
Címkék:

50 éves a legendás Omega zenekar. A jubileum alkalmából országos fellépéssorozatra, majd külföldi turnéra indulnak, ezen kívül új stúdióalbumot adnak ki, valamint egy könyv is készül a csapat történetéről. Az évfordulót ősszel Budapesten egy hatalmas ünnepi koncert zárja.

Jubileumi koncert szimfonikusokkal

A zenekar vidéki koncertsorozatának második állomása Zalaegerszegen lesz. Március 16-án 20 órakor a Városi Sportcsarnokban zendülnek fel az immár klasszikussá vált dalok. Mégpedig tényleg klasszikus módon: a rockzenekar ezúttal ugyanis szimfonikusokkal kiegészülve áll színpadra.

A részletekről a közelmúltban sajtótájékoztatón számolt be az együttes frontembere, Kóbor János "Mecky", és Trunkos András dalszövegíró, zeneszerző, a turné szervezője. A zenészeket a városházán Gyutai Csaba polgármester, és Balaicz Zoltán alpolgármester fogadta. A polgármester nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy a méltán népszerű és legendás Omega együttes Zalaegerszegen is koncertezik. Reméli, hogy nem csak a városból, hanem az egész régióból érkeznek majd rajongók az estre.

kobor

Kóbor János

Trunkos András elmondta: két-, két és fél órás jókedvre és bulira készülhet mindenki, aki ellátogat a koncertre. Az Omega ugyanis mindig egyet jelentett a jókedvvel, szabadsággal; még az "átkos" rendszerben is.

Kóbor János a turnéról úgy nyilatkozott: a szimfonikusok ellenére azért alapvetően rock koncertről van szó. Nem azért hangszereltek át, mert átértékelték a múltat. Egyszerűen csak úgy gondolták, hogy vannak olyan dalok, melyeket a szimfonikus hangzás felerősít, vagy kiegészít. Az ötlet amúgy tavaly született, a zenekar ugyanis ezzel a felállással lépett fel a németországi Händel-fesztiválon, s óriási sikert arattak. Persze - mint mondta - nem minden nótát írtak át szimfonikus hangzásra. A Léna és a Petróleumlámpa például az eredeti verzióban hangzik majd el a turné egyes állomásain. Mecky szerint a 2012-es év gazdaságilag nem a legjobb időszak egy ilyen turné megszervezéséhez, ám a nehézségek ellenére bíznak a sikerben. Reméli, hogy a koncertek idejére a magyarok félreteszik a rájuk jellemző sírva vigadást, s jó hangulatban, vidáman és energiával telve érkeznek a bulikra. Az út ugyanis mindig csak előre vezet, amihez a jókedv nélkülözhetetlen; még 50 év után is.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK