2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Zalaegerszeg Önkormányzatának sajtóközleménye a ZTE FC részvényeinek a megvásárlása ügyében

2014. február 07. péntek, 14:40
Címkék:

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata 2014. február 5-én vételi ajánlatot juttatott el Nagy Ferenchez, a ZTE Labdarúgó Klub többségi részvénytulajdonosához és elnökéhez, valamint az érdekeltségi körébe tartozó részvényesekhez a részvényeik megvásárlása céljából. Az ajánlat 1.920 Ft vételárat tartalmazott, amelynek szimbolikus a jelentése, a klub alapításának évére utal. A válaszadás határidejét Zalaegerszeg város vezetői 2014. február 7., péntek 9.00 órában határozták meg.

 

A mai napon 8.30 órakor érkezett meg Nagy Ferenc válasza, amelyet közjegyző jelenlétben hitelesített, s melyben elfogadja a felkínált összeget, de ennek elfogadását feltételekhez köti.

A feltételeket szó szerint idézzük:

"- az adásvétel tárgyát képező részvényhányadot pontosan, mérték szerint kell meghatározni (a vételi ajánlat a saját és az érdekeltégi körömbe tartozó részvényesek tulajdonában álló részvények megvásárlására irányul, mely körülírása nem egyértelmű)

- a ZTE FOOTBALL CLUB Zártkörűen Működő Részvénytársaság harmadik személyek felé fennálló szerződéses kötelezettségeinek és az ebből adódó nyitott pénzügyi jellegű kérdéseknek a rendezése

- a felmerült nyitott pénzügyi jellegű kérdések tisztázása, rendezése

- a támogatói szerződésekkel kapcsolatos kérdések tisztázása

- A ZTE FOOTBALL CLUB Zártkörűen Működő Részvénytársaság játékosainak szerződéseivel kapcsolatos kérdések tisztázása

- Arra vonatkozó kötelezettségvállalás, hogy amennyiben a részvényhányad átruházásáról a megállapodás a felek között létrejön, akkor azt követően egymással szemben további igényérvényesítésre irányuló, anyagi illetve egyéb felelősségre vonásra irányuló jogi eljárásokat a felek nem kezdeményeznek.

- Arra vonatkozó kötelezettségvállalás, hogy a felek egymás jó hírnevét tiszteletben tartják és a megállapodás létrejöttét követően is tartózkodnak annak bármilyen módon történő megsértésétől

- Napi operatív jellegű, le nem zárt, áthúzódó ügyek rendezése

- A Magyar Labdarúgó Szövetség előírása szerinti – a bajnokságban való szerepléshez szükséges – pénzügyi garancia, vevő általi kiváltása/átvállalása.

- A tárgyalások, egyeztetések során felmerülő további kérdések tisztázása."

Az ügyben további egyeztetések, tárgyalások várhatóak a két fél között.

Zalaegerszeg, 2014. február 7.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK