2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Vereség a záró fordulóban is

2012. április 05. csütörtök, 06:50
Címkék:

Naturtex-SZTE-Szedeák - Zalakerámia ZTE 91-77 (30-18, 16-15, 20-26, 25-18). NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Szeged, 600 néző. Jv.: Kapitány, Kiss, Márton.

Szeged: Drahos, Levy (21), Kiss (12/12), Ivosev (24), Dukics (10/3). Csere: Nyilas (8), Tanács (13), Csorvási (1), Vida, Molnár (2). Vezetőedző: Fodor Péter.

ZTE: Vertetics (6/3), Gáspár (16), Whitworth (18/6), Henderson (25/3), Tóth G. (8). Csere: Kinter (4), Bödör. Vezetőedző: Heinrich Róbert.

Az alapszakasz zárón mérkőzésén már tét nélkül játszhattak a csapatok. A Szeged nem került az első 8 közé, a ZTE pedig csak osztályozón biztosíthatja élvonalbeli tagságát.. A vendégeknél ráadásul az egyébként sem bő keret tovább szűkült, Baki és Kelley betegség miatt nem játszott, Kertész már régóta sérült.

Az álmosan kezdő ZTE-től gyorsan meglépett a hazai csapat (4. p.: 11-2). Ekkor Heinrich Róbert időt kért, s valamelyest összekapta magát a ZTE. (7. perc: 14-7). A zalaiak fellángolása rövid ideig tartott, Tisza-partiak könnyedén húztak el. A második negyedben zónára állt át a vendégcsapat, stabilabb lett a védekezése, de támadásai továbbra is pontatlanok voltak. Feltűnő volt Henderson gyengélkedése támadásban.

A nagyszünet után továbbra is a légiósok repítették a szegedieket, akik arra ügyeltek, hogy 10 pontos vezetésük állandósuljon, amit könnyedén értek el.. A befejező játékrész elején 66-61-re még felzárkózott a ZTE, de ezzel el is lőtte puskaporát. A mérkőzés végére elfáradó vendégek ellen zsákoló parádét rendezett a Szeged.. A ZTE mindössze 1 győzelemmel zárta az alapszakaszt, és az osztályozón támadásban, védekezésben egyaránt többet kell nyújtania, ha bent akar maradni az A-csoportban.

Vélemények:

Heinrich Róbert, a ZTE vezetőedzője: - Voltak pozitív és negatív dolgaink a mérkőzés során. A hullámvölgyeket kell az osztályozóig eltüntetni a játékunkból.

Vertetics Ádám, a ZTE játékosa: - Rosszul kezdtük a mérkőzést. Zónavédekezéssel visszakapaszkodtunk, de a végére nagyon elfáradtunk, ami érthető.

Bödör Bence, a ZTE játékosa: - Nagyon megéreztük Baki és Kelley hiányát, kevesen voltunk. Pozitívum, hogy védekezésünk kezd összeállni, ha sikerül ezen tovább javítunk, eredményesen vívhatjuk meg az osztályozót.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK