2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Változatos mérkőzésen biztos győzelem

2013. január 14. hétfő, 07:19
Címkék:

Zalakerámia-ZTE KK - Marso-Vagép NYKK 82-71 (22-21, 13-17, 27-12, 20-21). NB I férfi kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 1300 néző. Jv: Vígh P., dr. Jakab L., Balog Gy.

img 4149 a

Zalakerámia-ZTE KK: Copeland (29/18), Hudson (17/6), Gáspár (13), Baki (7/3), Simovics (14). Csere: Kovács Á., Puszta (2), Borszéki, Koma. Vezetőedző: Völgyi Péter.

Marso-Vagép NYKK: Nelson (21), Boldizsár, Mohácsi (9/6), Berkis (14/12), Davis (19). Csere: Kaluha (8/6), Siska, Mondzinger. Vezetőedző: Ferenczi Tamás.

Jobban kezdte a Nyíregyháza a mérkőzést, 19-14-re vezetett is, és ráadásul Simovics gyorsan összeszedett két személyi hibát. Hudson hárompontosa és egy eladott labda megszerzése után egyenlített a ZTE, sőt a játékrész hajrájában szerzett kosarakkal a vezetést is megszerezte.

img 4150 a

A második negyedben az első kosarat a hazaiak szerezték, sőt ezt követően egy ideig néhány ponttal vezetett is. Ezután azonban a Nyíregyháza percei következtek, 26-31-re, majd 32-38-ra alakította az eredményt. Végül három pontos vezetéssel vonulhatott a nagyszünetre.

A harmadik negyedben jelentősen változott a játék képe. A hazaiak előbb egyenlítettek (40-40), majd Hudson látványos zsákolásaival, Copeland triplaszériájával előbb tíz pont lett az előnyük, ami negyed végére tovább növekedett (62-50).

A több taktikai lehetőséggel rendelkező ZTE – ebben a bajnokságban először a csapat minden tagja Völgyi Péter rendelkezésére állt - már húsz ponttal is vezetett (79-59) - azonban a vendégek nem adták fel, s csökkentették hátrányukat.

A ZTE főleg harmadik negyedbeli teljesítményével biztosan és megérdemelten nyert. Nem csak csapatként volt jobb, de néhány játékosa kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Copeland és talán a legjobb egerszegi teljesítményét nyújtó Hudson emelkedett ki közülük.

Értékelés:

Ferenczi Tamás, a Nyíregyháza vezetőedzője: - A mérkőzés első felét tekintve nem volt gond a játékunkkal, a harmadik negyedben az eladott labdáinkból az ellenfél könnyű kosarakat tudott szerezni. Amikor a különbség nőtt, a játékosaim siettették a támadások befejezését és sok üres dobást, sok ziccert hagytak ki, melyekből szintén könnyű kosarakat kaptunk. A záró negyedben, mikor ismét visszajöttünk, akkor gyors támadásokat próbáltak vezetni, de ez ismét nem sikerült. Így nőtt a két csapat között a különbség ismét 20 pontra. Ami pozitívum, hogy ekkor sem estünk össze, hanem csökkenteni tudtuk hátrányunkat és egymás elleniben legalább jobbak vagyunk.

img 4179 a

Völgyi Péter, a ZTE vezetőedzője: - Amíg nem tudtunk ritmust váltani és védekezésben agresszívabban fellépni, addig egál körüli volt a mérkőzés. A harmadik negyedbeli jó teljesítményünkkel olyan előnyre tettünk szert, ami kitartott egészen a meccs végéig, sőt, volt olyan szakasza is a meccsnek, amikor esélyünk volt arra, hogy az idegenben elszenvedett 22 pontos vereségünket összesítésben kiegyenlítsük vagy akár megfordítsuk. Ez nem sikerült. Mindenképpen meg kell becsülnünk ezt a győzelmet, mert egy jó csapat ellen szereztük meg. A mérkőzés nagy részében és a rádobásokig elégedett voltam csapatom teljesítményével, de rengeteg lepattanót szedett vissza a Nyíregyháza. Ezen a téren a jövőben változtatnunk és javítanunk kell.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK