2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Támogatás az extrém sportnak

2013. január 16. szerda, 21:51
Címkék:

Vonyarcvashegy önkormányzata a fiatalok körében egyre közkedveltebb gördeszkázáshoz létesített terepet. Az újonnan kialakított skate-parkot karácsony előtt avatták fel, ajándékként adva az extrém sportot kedvelőknek. Péter Károly polgármester elmondta, hogy a fejlesztési tervek közt immár két éve szerepelt a pálya megépítése. A létesítményt önerőből, 5,5 millió forint ráfordítással valósították meg. "Ugyan nem egy általános igényt szolgálunk ezzel, de az ilyesmi iránt is nő az igény, s mi pedig ahogy csak lehet, igyekszünk kifejezni a sportbarátságot, segíteni a szabadidő aktív eltöltését" - hangsúlyozta avatóbeszédében a polgármester.

gordeszka

Korábban már megvalósított sportcélú beruházásokra is utal, strandröplabda, street-ball pályák, szenior játszótér építését említve. Hozzátette: a mostani létesítménnyel a televízió, a számítógép elől is szeretnék egy kicsit elszólítani a fiatalokat.

A község vezetése a használatba vételt az ünnepélyesség mellett igyekezett izgalmasság is tenni: az eseményre a rédicsi Lendvai Zoltán plébánost hívták meg, akinek hobbija közismerten kötődik e sportághoz. Nem kis szerepe van abban, hogy a több településen épült már ilyen pálya. Az elmúlt nyáron például Gyenesdiáson avattak hasonló létesítményt.

- Amikor a fiatalok kapnak valamit, az a velük való törődés jele, s ezt én nagy örömmel látom - mondta Lendvai Zoltán, aki helybéli paptársával, Deák Ákossal együtt szentelte meg a pályát, Isten áldását kérve rá, készítőikre és használóikra. A létesítmény megbecsülésére, mértéktartó, a biztonságra ügyelő, fegyelmezett használatára szólítottak.

Az ünnepségen sokan vettek részt, nagy izgalommal nézték végig Lendvai atya bemutatóját. Máris sokan tanultak tőle, a látottakból és a rögtönzött, alkalmi kurzusán. Majd kezdők és tapasztaltak egyaránt kipróbálták a pályát.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK