2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Pontosabban dobtak a hazaiak

2014. január 26. vasárnap, 13:45
Címkék:

Nyíregyházi KK - Zalakerámia ZTE KK 85 - 79 (19-14, 18-19, 23-28, 25-18)

NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Nyíregyháza, 800 néző. Jv.: Vígh, Pozsonyi, Gál.

Nyíregyháza: Polyák (13/6), Doyne (18/6), Molnár (10/6), (12/3), Poscsics (20). Csere: Walker (12/3), Cseh, Molnár. Vezetőedző: Sitku Ernő:

ZTE: Boston (15/3), Gáspár (6/6), Plumb (15), Safford (26/3), Lekli (2). Csere: Kámán (5/6), Koma (4), Kertész, Velkey (6/3). Vezetőedző: Raul Jimenez.

Az első percekben fej-fej mellett haladt a két csapat, hazai dominancia mellett. Mindkét oldalon sok volt a pontatlanság. A nyírségiek nyugodtak meg hamarabb, és állandósult 4-5 pontos vezetésük. A ZTE-nél Lekli gyorsan begyűjtötte 3 hibáját, amiben a játékvezetők is segítettek. A centerposzton meggyengült ZTE ennek ellenére a második negyedben rövid időre átvette a vezetést (13. p.: 19-21). Gyorsan fordított azonban a nyírségi csapat, és főleg légiósai pontjaival őrizte vezetését. A vendégeknél is a külföldiek jeleskedtek a pontszerzésben. Küzdött, erőlködött a ZTE, a nagyszünet rövid időre át is vette a vezetést ismét, ez azonban tiszavirág életűnek bizonyult. A hazai együttes a 34. percben 72-63-ra elhúzott. A zalaiak többször felzárkóztak 4 pontra, de fordítaniuk nem sikerült.

Szoros mérkőzésen kapott ki a ZTE. A vereség fő oka, hogy míg hazai oldalon a magyar játékosok is részt vállaltak a pontszerzésben, addig a ZTE-nél ez elmaradt. Ráadásul egyetlen klasszikus centere hamar kényszerpihenőre kényszerült.

Vélemények:

Raúl Jimenez, a ZTE vezetőedzője: - Korán faultproblémáink akadtak, ennek ellenére nyílttá tettük a mérkőzést. Az összecsapás végén egy-két extra dobás döntött a hazaiak javára. Sok munka vár még ránk.

Kámán Tamás, a ZTE játékosa:- Centerünknek, Leklinek gyorsan befújtak 3 támadó hibátt a játékvezetők. Megpróbáltuk pótolni őt, ez csak részben sikerült. Mellette a büntetőket is rosszul dobtuk, az említett tényezők okozták vereségünket.

Koma Dániel, a ZTE játékosa: - A palánk alatt gyorsan hátrányba kerültünk. Dobásaink is pontatlanabbak voltak, mint a hazaiaké, így vereség lett a vége.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK