2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Pontmentés emberhátrányban

2015. február 22. vasárnap, 09:21
Címkék:

ZTE FC - Békéscsaba 1912 Előre FC 0-0

NB II-es labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 1500 néző. Jv.: Szabó Zs. Piros lap: Kovács G. (ZTE ) 59. p.

ZTE: Szappanos – Króner, Kovács G., Forgács, Fodor - Babati, Bedi (Farkas 65. p.), Szakály, Bailo (Városi 57. p.), Szöllősi - Délczeg (Vittman 60. p.) Vezetőedző: Lendvai Miklós.

A tavaszi idény nyitányán a csapatoknak a mély talaj mellett az erős széllel is meg kellett küzdeniük. Hazai oldalon mindenki győzelmet várt. Ennek ellenére a vendégek kezdték veszélyesebben a mérkőzést, az újonc Bedi mentett a gólvonalon. A Békéscsaba birtokolta többet a labdát, jóval tudatosabban játszott, mint a ZTE. Játékosai letámadták a hazaiakat, egyszerűen nem hagyták kibontakozni őket. A zalaiak az első 20 percben semmi veszélyt nem jelentettek a vendégek kapujára. Morsitsnak félóra után akadt dolga. Az első félidő hajrájában - kollégája - Szappanos három bravúrjával a mérkőzésben tartotta a ZTE-t. A félidő zárásaként a békésiek is megmutatták, hogy ők is helyzetbe tudják hozni a ZTE-t, de Babati nem élt a lehetőséggel, az üres kapau fölé lőtt.

Fordulás után hazai oldalon Kovács G. gyorsan begyűjtött egy sárgát, a második után egy pirosat is, fél órára ember hátrányba került az addig is halovány támadó játékot produkáló ZTE. A békésiek nagy mezőnyfölénybe kerültek. A hazaiak Forgáccsal és Szappanossal az élen hárította a vendégek próbálkozásait, és a Fortuna is a velük volt. Így maradt a gól nélküli döntetlen.

A bajnoki nyitányon nem sokat mutatott a ZTE a felkészülés során tapasztalt jó játékából. Összességében a vendégek jóval közelebb álltak a győzelemhez, mint a hazaiak. A gyenge játék nem fogható a pálya rossz talajára, a Békéscsaba is ezen játszott.

Értékelés:

Lendvai Miklós, a ZTE vezetőedzője: - Keveset tudtunk a Békéscsabáról. Mindössze annyit, hogy edzőtáborban készültek és a felkészülési mérkőzéseik többségét megnyerték. Tanulságos mérkőzés volt edző és játékos számára egyaránt.

Zoran Spisljak, a Békéscsaba vezetőedzője: - Gratulálok mindkét csapatnak, a mély talajon jól küzdött. Több helyzetünk akadt, de ezek kimaradtak. Idegenben egy pontot szerezni nem rossz dolog.

Szappanos Péter, a ZTE kapusa: - Küzdelmes mérkőzésre számítottunk, az lett. A Békéscsabának több helyzete volt, de becsülettel küzdöttünk ember hátrányba, ami értékes 1 pontot ért.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK