2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Pantelics és a jó védekezés nagyon hiányzott

2015. október 08. csütörtök, 10:57
Címkék:

Zalakerámia ZTE - MAFC 87-92 (28-28, 24-23, 19-21, 16-20)

Zalaegerszeg, 700 néző. Jv.: Farkas, Söjtöry Praksch. NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés.

ZTE: Kinney (19/6), Govens (15/3), Mohácsi (16/3), Kerpel-Frónius (12/3), Krapics (5/3). Csere: Fekete, Czinger (10), Velkey (10). Vezetőedző: Bencze Tamás.

MAFC: Smith (23/3), Misek (13/9), Kovács (8), Siladji (16/6), Sihota (13/9). Csere: Lakics (2), Mócsán (10/6), Debreceni (5), Tursics (2). Vezetőedző: Stefan Timbusz.

A ZTE-nél Pantelics sérülése nem jött rendbe, a kispadról figyelte társai játékát. A vendégeknél is hiányzott egy légiós. Lendületesen kezdett a ZTE, a harmadik percben már 9-3-ra vezetett. Nem adták fel a fővárosiak, és ellenfelük védekezésbeli hibáit könyörtelenül kihasználták. A félidő végén egyenlítettek a fővárosiak. A második negyed elején rövid ideig vezettek a fővárosiak (28-30). A zalaiak gyorsan fordítottak, 38-30-ra elhúztak, azonban ismét jött a hullámvölgy és elillant az előny. A szünetben egy szurkoló megjegyezte." Baj lehet, a húzd meg, ereszd meg játékból." A harmadik negyedben egy ideig hasonló mederben folyt a játék. A ZTE a 28. percben 71-65-re is vezetett, a vendégek azonban két perc alatt fordítottak, és a negyed végén már náluk volt az előny. A záró tíz percben végig futott az eredmény után a zalai együttes. Főleg támadásban esett vissza. A hajrában felcsillant a remény a fordításra, de sorozatban hibáztak a hazai játékosok, a MAFC meglepetésre nyert.

A fehérvári siker után mindenki várta a folytatást, ami több okból is elmaradt. Egyrészt a ZTE nagyon megérezte Pantelics hiányát, különösen a lepattanózásban. A büntetőket és a három pontosokat is jobban dobták a vendégek, ez elég volt, hogy nyerjenek Egerszegen.

Értékelés:

Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője: - A vendégek könyörtelenül kihasználták hibáinkat. Az első félidőben még elfogadhatót nyújtottunk, a másodikban már a játékosok elfáradtak, ott volt a lábakban a fehérvári hosszabbításos mérkőzés. Pantelics hiányát nagyon megéreztük. Látni kell, hogy keretünk nagyon vékony, ha egy kulcsjátékos kiesik, nagy bajba kerülünk. Fehérváron jobban is védekeztünk.

Stefan Timbusz, a MAFC vezetőedzője: - Centerének hiányát megérezte a hazai csapat. Az első félidőben jobb volt a ZTE. A másodikban sikerül semlegesíteni irányítókat, javult a védekezésünk. Jól dobtuk a 3 pontosokat és a büntetőket. Ezek a tényezők eredményezték sikerünket.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK