2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Mindent kezdhetünk elölről

2012. április 19. csütörtök, 05:57
Címkék:

Zalakerámia ZTE - Jászberényi KSE 74-87 ( 21-32, 18-13, 19-14, 16-28). Zalaegerszeg, 3000 néző. Jv.: Valovics, Kapitány, Jakab. Rájátszás a13-14. helyért, második mérkőzés.

ZTE: Kelley (16/3), Gáspár (18/6), Whitworth (13/9), Henderson (18/6), Tóth G. (3). Csere: Kinter (6), Bödör, Vertetics. Vezetőedző: Heinrich Róbert.

Jászberény: Hodges (35/21), Austin (15/9), Medve (4), Horti (6), Dramicanin (16/6). Csere: Helmeczi, Borszéki (3/3), Wehner (2), Fülöp (2), Szögi (4). Vezetőedző: Horváth Balázs.

Bajnoki döntő hangulatát idézte a Városi Sportcsarnok, de valójában a bent maradás volt a tét a ZTE számára. Rendkívül idegesen kezdett mindkét csapat. A vendégek nyugodtak meg hamarabb és az 5. percben már 7 ponttal vezettek (10-17). Jászberényi oldalon Hodges már a 3. triplájánál tartott, nem működött jól a ZTE zónavédekezése. A vendégek némi túlzással, akkor dobtak kosarat, amikor akartak. A második negyedben valamelyest összekapta magát a zalai csapat, csikorogva, de kezdte ledolgozni hátrányát.

Amikor azonban befogta volna ellenfelét, mindig jött egy buta hibam válaszként pedig egy könnyű jászberényi kosár. A szünetben hat ponttal vezettek a vendégek. A harmadik negyedre ismét szétesett a védőjáték hárompontos "eső" hullott a zalai csapatra. Miközben hazai oldalon támadásban szinte mindenki gyengélkedett, befejező játékrészben fokozatosan növelte előnyét légiósai révén a jászsági csapat.

A ZTE szárnyaszegett madárként verődött a pályán, 20 pont is volt a vendégek előnye. A végére lazábbra vette a figurát a Jászberény, de magabiztos sikere nem forgott veszélyben. A ZTE játékosai sajnos nem bírták el az esélyesség terhét, többen mélyen tudásuk alatt teljesítettek. A harmadik találkozón óriási formajavulásra lesz szűkség, ha nem akarjuk végleg eltemetni reményeinket. Az első lépést Jászberényben megtettük a bennmaradás felé, a másodikat itthon elvétettük.

Vélemények:

Heinrich Róbert, a ZTE vezetőedzője: - Mindent kezdhetünk elölről. Gyengén játszottunk, de nem adjuk fel, megpróbálunk nyerni Jászberényben.

Horváth Balázs, a Jászberény vezetőedzője: - Nagyon koncentráltan jól játszottunk, megérdemelten egyenlítettünk. Hazai környezetben kiharcoljuk bennmaradásunkat.

Gáspár Dávid, a ZTE csapatkapitánya: - Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést. Végig futottunk az eredmény után, ez felőrölte a csapat erejét. Nem adjuk fel, egyszer már nyertünk Jászberényben.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK