2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Már matematikai esély sincs

2012. április 22. vasárnap, 08:32
Címkék:

ZTE - Videoton 0-2 (0-1). NB I bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 1000 néző. Játékvezető: Oláh. Asszisztensek: Farkas, Butkai. Gólszerzők: Nikolics (büntetőből 41.p), Gosztonyi(73.p). Sárga lap: P. Vinícius (49.p), Balázs (71.p), Szolnoki (76.p), Szalai (87.p). Kiállítás: Jahics (36.p), Bogunovics(37.p), Vaskó(69.p).

DSCF4899 

ZTE: Jahics (Vlaszák 40.p) - Kocsárdi, Szalai, Bogunovics, Panikvar - Hidvégi, Ganugrava, Balázs, Nicorec (Hervás 80.p) – Pavicsevics (Polareczki 61.p), Brkics. Vezetőedző: Prukner László.

Videoton: Tujvel - P. Vinícius, Vaskó, Sanchez - Tóth B., Sándor Gy. (Perics 62.p), Szolnoki - Gosztonyi (Oliveira 83.p), Kovács I. Gyurcsó – Nikolics (Evandro 78.p). Vezetőedző: Paulo Sousa.

Sajnos, ezen a mérkőzésen nem a futball volt a főszereplő. A ZTE-től előzetesen reálisan nem várhattunk mást, mint tisztes helytállást. A vitatható tizenegyesig úgy tűnt, hogy ennek maximálisan eleget is tesz. Bár a Videoton uralta a játékot, helyzetet nem nagyon tudott kialakítani a hazaiak kapuja előtt. Sőt, a 32. percben Brkics fejesét Tujvelnek nagy bravúrral kellett kitornásznia a felső sarokból. A 37. percig minden szépnek, jónak tűnt, még akkor is, ha azért egy fabatkát sem adtunk volna, hogy a ZTE megverheti a Vidit.

DSCF4920

A büntető megítélése után sajnos, néhány ZTE-játékos nem bírta elviselni az enyhén szólva vitatható ítéletet, s a szokottnál jóval hevesebben tiltakozott. Az eredmény két piros lap lett, Jahicsét nem vitathattuk, viszont mintha Bogunovicsot valakivel összetévesztette volna a játékvezető. S nem hallgathatjuk el, hogy a szurkolók egy része ekkor kórusban kiáltozta: vonuljatok le....

A történtek ezután az egész mérkőzésre rányomták a bélyegüket. A Vidi se találta magát, a ZTE erejéből meg csak a nagyobb gólarányú vereség elkerülésére futotta.

Régen kaptak ekkora a tapsot a végén a hazai játékosok, pedig ezzel a vereséggel most már matematikailag is biztossá vált, hogy a ZTE kiesett az első osztályból.

Vélemények:

Prukner László, a ZTE vezetőedzője: - Gratulálok a Videotonnak. A 11-esről nem mondanék véleményt, mindenki látta, mi történt. Az utána történt dogokról annyit, egy profi játékos nem veszítheti el a fejét. Emberhátrányban már nem lehetett más célunk, mint a tisztes helytállás, ez sikerült. Ebben az idényben sok mindent megértem, felállítottak a Fradinál a kispadról, a ZTE-vel kiestem az élvonalból. Erős vagyok azonban, talpra fogok állni.

Paulo Sousa, a Videoton vezetőedzője: - Küzdelmes mérkőzésen nehezen pörögtünk fel. A 11-es körüli események minket is megzavartak.. Hosszú ideig nem azt játszottuk, amit megbeszéltünk. A mérkőzés hajrájában már az elképzelésem szerint játszottak a fiúk.

DSCF4939

Szalai Tamás, a ZTE játékosa: - Az első félidőben 40 percig jól játszottunk, a vitatható 11-es után már csak az lehetett a célunk, hogy a súlyos vereséget elkerüljük. Sikerült. Több volt számunkra ebben a mérkőzésben. Nemcsak rajtunk múlott, hogy nem sikerült pontot szereznünk.

Darko Pavicsevics, ZTE játékosa: - Negyven percig semmi nem utalt arra, hogy itt a Vidi nyer. A játékvezető belenyúlt a mérkőzésbe. Utána jól küzdöttük, sikerült elkerülnünk a nagy különbségű verességet.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK