2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Magabiztos vendégek

2013. november 24. vasárnap, 14:01
Címkék:

Zalakerámia ZTE - Alba Fehérvár 68-85 (19-23, 14 -18, 17-25, 18-19)

dscf0090 ba

Zalaegerszeg, 1500 néző. Jv.:. Pálla, Bognár, Minár. NB I-es férfi kosárlabda- mérkőzés.

ZTE: Boston (13/3), Kovács Á. (9), Gáspár (7/3), Safford (21), Lekli (9). Csere: Kertész (1), Koma (4), Kámán (2), Puszta (2). Vezetőedző: Völgyi Péter.

Alba Fehérvár: Hobbs (7/3), Juhos (4), Moore (15/9), Tóth P. (12), Somogyi (17). Csere: Kemp (18/6), Szanati (4), Olah (2), Supola (2), Blaskovits. Vezetőedző: Carlos Frade.

dscf0092 ba

A szűkebb kerettel rendelkező ZTE-ből sérülés miatt hiányzott Plumb is, Saffford sérülten vállalta a játékot. Bár a zalaiak ismerték a vendégek letámadásos játékát, már a mérkőzés elején kiderült, hogy nem sokat tudnak ellene tenni. A fehérváriak gyorsan elléptek a ZTE-től, a negyed közepén 7-14-et mutatott az eredményjelző.. Becsülettel küzdött a hazai csapat, de amikor eljutott a vendégek palánkjáig, a dobáspontossággal akadt gondja. Az állandósuló tíz pont körüli különbség a két csapat között a nagy szünet előtt nyolcra csökkent. Térfélcsere után is a fehérváriak akarata érvényesült. Ráadásul a 3 pontosokat is remekül dobták, a ZTE-nek esélye sem volt a felzárkózásra. A harmadik negyedben végleg eldőlt a találkozó kimenetele, befejező játékrész már csak formalitás volt. Az Alba végig kézben tartotta a mérkőzés irányítását, és teljesen megérdemelten nyert.

dscf0101 ba

Értékelés:

Völgyi Péter, a ZTE vezetőedzője: - Saját bőrünkön tapasztalhattunk egy nemzetközi szinten játszó csapat védekezését. Megérdemelten nyert a Fehérvár. Vereségünk fő oka a sok eladott labda, és támadásban is pontatlanok voltunk.

Carlos Frade, az Alba Fehérvár vezetőedzője: - Végig koncentráltan játszottunk. A mi harcmodorunkban a 10 pont nem előny. Egerszegen meg kellett küzdeni a győzelemért, mert a hazai csapat nagy támogatást kapott a szurkolóktól. Jól játszó csapatomból Somogyi játékát emelném ki.

Kertész Dániel, a ZTE játékosa: - Ellenfelünk letámadásos játékára nem volt ellenszerünk. Nagyon masszív csapat a Fehérvár. Megpróbálunk Pécsen javítani.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK