2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Lehetett volna 3 pont is

2014. november 16. vasárnap, 10:28
Címkék:

FC Ajka - ZTE FC 2-2 (0-1)

NB II-es labdarúgó-mérkőzés. Ajka 450 néző. Jv.: Zierkelbach. Góllövők: Major (47.p.), Szabó (94. p.), illetve Babati (28. p.), Szöllösi (54. p.). Piros lap: Asztalos (52p.), illetve Kovács G. (85. p.).

ZTE: Szappanos - Króner, Kovács G., Fodor, Farkas - Simonfalvi, Horváth A., Szöllősi (Bíró 77.p.) - Balio (Kocsis 88.p.), Délczeg, Babati (Károly 72. p.) Vezetőedző: Lendvai Miklós.

A középmezőny végén tanyázó csapatok találkozóján az első harminc percben egyértelműen a hazaiak akarata érvényesült. Igaz mindkét oldalon akadtak helyzetek, de az ajkaiaké sokkal nagyobbak voltak, és a kapufát is eltalálták. Szappanos többször is bravúrral védett. A ZTE legtöbbször Babati révén veszélyeztetett, egy ideig eredménytelenül. A zalaiak védelme - akárcsak az előző találkozókon - könnyen zavarba hozható volt. A ZTE legveszélyesebb támadója az első félóra végén betalált, Megélénkült a találkozó, de gól már nem született az első félidőben.

Fordulás után gyorsan egyenlítettek a hazaiak. A gólban alaposan benne volt a ZTE védelme. Sokáig nem örülhetett az egyenlítésnek az Ajka, vendégek egy hazai kiállítás után ismét megszerezték a vezetést. A Veszprém megyei csapat 10 emberrel is bátran támadott, helyzetei is adódtak. Igaz, a ZTE kontrái is veszélyesek voltak A hazaiak nagyvonalúan egy 11-est kihagytak, de nem törtek meg. A gyengén játszó Kovács Gergő kiállítása után a hosszabbításban egyenlítettek.

Jó iramú küzdelmes mérkőzést vívott egymással a két csapat. Összességében igazságos eredmény született, de a ZTE nagyobb koncentrációval megszerezhette volna első idegenbeli győzelmét. A találkozó ezúttal is megmutatta, hogy a zalaiak védelme rendkívül sebezhető, és zavarba hozható. Az említett csaparész mindenképpen erősítésre szorul.

Vélemények:

Lendvai Miklós, a ZTE vezetőedzője: - Győzelmet érdemeltünk volna, de ilyen az élet. Építkezünk, haladunk előre, remélem, idővel a jobb játék eredménnyel párosul.

Babati Benjamin, a ZTE játékosa: - Egy megnyert mérkőzést engedtünk ki a kezünkből. Meg kell jegyeznem, hogy az Ajka nem érdemtelenül egyenlített.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK