2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Időnként jól is játszottak

2013. február 11. hétfő, 08:55
Címkék:

ZTE NKK - Ceglédi EKK 84-60 (23-15, 22-19, 21-18, 18-8). NB I női kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 150 néző.

img 4683 a

Nehezen lendültek játékba a csapatok, az első néhány percben alig esett kosár. Aztán beindult a hazai csapat, közel 5 perc elteltével 11-4-re vezetett. Ekkor a vendégek időt kértek, s ezután kiegyenlítettebb küzdelem folyt a pályán. A különbség se nem nőtt, se nem nagyon csökkent. A második játékrész elején bekezdett a ZTE, 2 perc alatt 30-19-re módosult az állás. Ezután hullámzó volt a játék, hol közelebb kerültek a ceglédiek a hazaiakhoz, hol nőtt a különbség. A vendégek néhány hibája, pontatlan passza után alakult ki a félidőre a 11 pontos különbség.

A 3. negyedben szintén felváltva estek a kosarak, a hazaiaknál egyértelműen kiemelhető Szélesy pontos és ponterős játéka, de nem maradt el tőle Szalay Virág teljesítménye sem. Sőt Horváth Zsófi is egyik legjobb idénybeli teljesítményét nyújtotta, eredményesen vette fel a küzdelmet az ellenfél magas játékosaival, s emellett fontos kosarakat szerzett.

Az utolsó játékrész elején ismét kosárcsend honolt a pályán, alig szereztek pontot a csapatok. Aztán a hajrában az elfáradó vendégeket állva hagyta az egerszegi csapat, s nemcsak bebiztosította győzelmét, hanem húsz pont fölé tornázta az eredménybeli különbséget.

img 4639 a

Vélemények:

Újhelyi Gábor, a Cegléd vezetőedzője: - Nem gondoltam volna, hogy ilyen sima vereséget szenvedünk. Sajnos, nem tudtuk kihasználni, hogy jóval magasabb szerkezetünk van, mint a ZTE-nek. Nem tudtuk megjátszani a centereket, ellenfelünk rengeteg gyors indítást vezetni rendezetlen védelem ellen, illetve számtalan labdát eladtunk a mai találkozón. Ennek az eredménye lett a súlyos vereség.

Gáll Tamás, a ZTE vezetőedzője: - Az előzmények ellenére, itt a rengeteg sérültet értem - magabiztos győzelmet arattunk. Hellyel-közzel még jól is játszottunk. Következhet a PINKK Pécs elleni találkozó.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK