2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Hullámzó játékkal értékes győzelem

2014. március 09. vasárnap, 09:01
Címkék:

Zalakerámia ZTE KK - Naturtex SZTE Szedeák 93-79 (22-19, 20-18, 21-17, 30-25)

NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 1300 néző. Jv.: Kapitány, Boros, Tóth K.

ZTE: Boston (22/3), Gáspár (13/9), Plumb (13/3), Safford (17), Lekli (17). Csere: Kertész, Kovács Á. (1), Velkey (5/3), Koma (5), Kerkai. Vezetőedző: Raúl Jiménez.

Szeged: Levy (13), Jereminov (15/9), Williams (20), Horváth Á. (12/3), Csorvási M. (15). Csere: Kiss, Vida, Csorvási L. (2), Molnár A. (2). Vezetőedző: Nikola Lazics.

Kámán Tamás, a körmendi mérkőzés hőse betegség miatt nem játszhatott. Jó ritmusban kezdte a mérkőzést a ZTE, célba értek a közeli dobások, pár ponttal veztett. A második negyedben is a hazaiak domináltak, egy huszáros rohammal egyenlített a vendég csapat (33-33) . Lekli pontjai után viszont a zalaiak vezettek a nagyszünetben. A palánkok alatt magassági fölénybe lévő szegediek nem tudták fizikai fölényüket érvényesíteni, Lekli és Koma felvette velük a harcot. Húzd meg, ereszd meg játékot játszott a ZTE, de bejött a dolog, a Szeged a lazító szakaszokat nem tudta kihasználni, nem volt képes fordítani. A találkozó 32. percében a vendégeknél Vidát végleg kiállították a játékvezetők. A ZTE 6 pontot szerzett az esetből, és 69-57-re meglépett. Innen már nem sikerült "lőtávolba" kerülni a vendégeknek. A ZTE, ha hullámzó játékkal is, de biztos győzelmet aratott, és tovább lépeget előre a tabellán.

Értékelés:

Raúl Jiménez, a ZTE vezetőedzője: - Az alsóház legjobb csapata ellen nyertünk, így még értékesebb a győzelmünk. Fontos, de nem feltétlenül látványos teljesítménnyel nagyban hozzájárult sikerünkhöz Koma, Kertész és Gáspár. Utóbbi ezúttal támadásban is jeleskedett.

Nikola Lazics, a Szeged vezetőedzője: - Megérdemelten nyert a ZTE. Elmondtam a játékosoknak, hogy nekünk a pályán kell bizonyítani, milyen jók vagyunk. Felzárkózásaink után mindig durva hibákat követtünk el.

Koma Dániel, a ZTE játékosa:- Nagy csatát vívtam a Szeged magas embereivel. Kicsit hullámzott a játékunk, de egy jó csapat ellen értékes győzelmet arattunk.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK