2024.07.03., szerda - Kornél, SomaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Hiányoztak a hazai hárompontosak

2016. március 13. vasárnap, 09:35
Címkék:

Zalakerámia ZTE KK - Soproni KC 58-66 (15-14, 13-11, 15-19, 15-22)

NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 2000 néző. Jv.: Győrffy, Farkas, Balogh.

ZTE: Kinney (7), Govens (11), Kerpel-Frónius (7/3), Mohácsi (7/3), Pantelics (7/3). Csere: Balmazovics (11/6), Fekete (5/3), Velkey (3/3), Czinger. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Sopron: Ruják (11/3), Tiggs (21/9), Rancsics (10), Taylor (9), Bavcsics. Csere: Laroche (8), Tóth G. (2), Takács, Dénes (5/3). Vezetőedző: Sabáli Balázs.

Gáspár továbbra is civilben figyelte társait, de rajta kívül minden játékos pályára lépett a hazai csapatnál. A ZTE szerzett vezetést, de ezúttal nem sikerül ellépnie ellenfelétől. Rendkívül pontatlanul dobtak a csapatok, kevés kosár esett (7. p: 8-8). Megfigyelhető volt, hogy a vendégek messze a palánktól védekeztek, igyekeztek megakadályozni a ZTE külső dobásait. Támadásban továbbra is gyengélkedett mindkét csapat (15. p.: 21-21), azonban a negyed hajrájában három pontos vezetésre tettek szert a hazaiak. Fordulás után gyorsan fordítottak a vendégek, (23.p.: 30-35) azonban két perc alatt utolérte ellenfelét a ZTE. Egy- egy ponttal vezettek a házigazdák , de a Sopron szívós ellenfélnek bizonyult, és rendre fordított. A ZTE négy perccel a vége előtt ismét egyenlített (36. p: 53-53) Utána viszont többször hibáztak játékosai, a vendégek három pontosakkal büntettek és megnyerték a találkozót.

A Sopron továbbra is mumusa maradt a ZTE-nek. Alaposan felkészült a hazaiak játékából, amely ezúttal visszafogottabb volt az utóbbi időben megszokottnál.

Értékelés:

Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője: - A Sopron megérdemelten nyert. A mérkőzés előtt nem volt publikus, de Govens és Kinney betegen játszott. Az ellenfél mellett gratulálok saját csapatomnak is, becsülettel küzdöttek a srácok.

Sabáli Balázs, a Sopron vezetőedzője: - Inkább küzdelmes mérkőzést láthattak a nézők. Az első félidőben rendkívül gyengén dobtunk. A másodikra feljavultunk, játékosaim elhitték, hogy a hárompontos vonalon túlról is betalálnak, ez döntött.

Velkey János, a ZTE játékosa: - Küzdelmes, hajtós mérkőzést játszottunk. Nekünk nem jöttek be a külső dobásaink, ellenfelüknek inkább, ez döntött.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK