2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Helytállás a kupában

2012. január 18. szerda, 21:12
Címkék:

Zalakerámia ZTE - Albacomp 71-77 (14-15, 19-19, 24-20, 14-23). Magyar Kupa férfi kosárlabda-mérkőzés, a legjobb 8 közé jutásért. Első mérkőzés, Zalaegerszeg, 300 néző. Jv.: Pálla, Boros, Sabáli.

ZTE: Perine (28/15), Gáspár ( (7/3), Tóth G. (12), Whitworth (12/6), Kinter (5). Csere: Vertetics (5/3), Bödör, Kertész, Baki (2). Vezetőedző: Kis Attila.

Albacomp: Simon (2), El-Amin(15/3), Hollis (17/3), Chism (18), Keller (15). Csere: Hendlein (4), Supola (6/6), Madár, Bódi, Juhos. Vezetőedző: Branislav Dzunics.

A ZTE-ben a kispadon sem foglalt helyet Hines, aki meg nem erősített információk szerint távozik a ZTE-től.

Az első percekben a vendégek gyorsan megléptek, de egy időkéréssel Kis Attila rendezte a sorokat. A ZTE a vendégek nyomába eredt. . Fej-fej mellett haladt a két csapat, de kívülről úgy tűnt, mintha a fehérváriak nem játszanának teljes erőbedobással. Amint a zalaiak kicsit felzárkóztak, mindig megrázta magát az Alba és ismét pár pontos vezetésre tett szert.

A második negyed közepén rövid időre átvette a vezetést a ZTE ( 29-21). Aztán ismét jött egy kis ritmusváltás a vendég oldalon, és helyre állt a rend. A nagy szünet után lendületesen kezdett az Albacomp, el is húzottk, 23.perc: 31-40. A ZTE Perine két 3 pontosával és egy duplájával ismét visszajött a mérkőzésbe. A záró 10 percben a negyed közepéig pár ponttal vezettek a vendégek. A végjátékban kijött a nagyobb rutin és tudás, az Albacomp hozta a kötelezőt, de a ZTE tisztes helytállásáért dicséretet érdemel.

Vélemények:

Kis Attila, a ZTE vezetőedzője: - Megnehezítettük az Albacomp dolgát, annak ellenére, hogy sok hibával játszottunk.

Branislav Dzunics: - A döntő periódusokban érvényesítettük nagyobb tudásunkat. Ezúttal nem volt ritmusa játékunknak, de így is győztünk.

Gáspár Dávid, a ZTE csapatkapitánya: - Összességében helytálltunk a jóval esélyesebb fehérváriak ellen. A végjátékot ezúttal is elszúrtunk, ha nyerni akarunk, ezen a téren mindenképpen előre kell lépnünk.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK