2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Gyenge játék, újabb vereség

2012. február 26. vasárnap, 09:32
Címkék:

Zalakerámia ZTE - Marso-Vagép NYKK 60-70 (14-23, 12-15, 21-17, 13-15). NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 700 néző. Jv.: Cziffra, Farkas, Vétek.

img 9854 a


ZTE: Kelley (4), Tóth (5), Gáspár (10/6), Withworth (8), Kinter (10), Csere: Kertész (9/9), Baki, Vertetics (5/3), Henderson (9/3). Vezetőedző: Kis Attila.

NYKK: Fekete (12), Kandics (17/9), Mohácsi (6), Warick (12/6), Miskovics (19). Csere: Sitku (4), Polyák. Vezetőedző: Ferenczi Tamás.

img 9866 a

Lendületesen kezdett a vendégcsapat és állva hagyta az álmosan kezdő hazaiakat (2. p.: 2-8). A ZTE még egy pontra visszakapaszkodott (7-8), ennél közelebb már nem került a nyírségiekhez a találkozó során. Rendkívül idegesen játszott a zalai csapat, eladott labdák után sokszor könnyű kosarat szereztek a nyírségiek. Ráadásul a ZTE rendkívül pontatlanul dobott. A vendégeknél Fekete remekül irányított, az első két negyedben jól fogta össze csapatát.

img 9878 a

Ez csak akkor változott, amikor az egerszegieknél pályára lépett Kertész. A játékos jól hatástalanította Feketét, mellette triplákat dobott és irányító létére kiosztott egy "sapkát". Csapata viszont továbbra sem találta a ritmust. Amikor többször 5 pontra felzárkózott a ZTE, mindig jött egy bosszantó hiba, és ismét 10 pontra nőtt a vendégek előnye. Küzdött, erőlködött a ZTE, az erőlködésnek azonban ezúttal is nyögés lett a vége. Újabb vereség, így az első hazai sikerre továbbra is várni kell. A vereség azt jelenti, hogy a ZTE már biztosan csak osztályozón tudja kiharcolni a bennmaradást az élvonalban, ilyen játékkal azonban aligha.

Vélemények:

Kis Attila, a ZTE vezetőedzője: - Gyengén játszottunk, sok eladott labdánk volt. Lepattanózásban is gyengélkedtünk, és 60 dobott ponttal nem lehet mérkőzést nyerni. Megérdemelt a vendégek sikere.

img 9885 a


Ferenczi Tamás, a Nyíregyháza vezetőedzője: - Az első két negyedben jól játszottunk, ekkor megnyugtató előnyre tettünk szert. Utána taktikus játékkal megőriztük vezetésünket.

Kertész Dániel, a ZTE játékosa. – Nem tudtunk az elején felpörögni. A vendégek jobban felkészültek belőlünk. Később már hiába erősítettünk, nem tudtunk fordítani. El kell ismerni, megérdemelt a vendégek sikere.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK