2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Egy lépés a bennmaradás felé

2012. április 14. szombat, 07:09
Címkék:

Jászberényi KSE - Zalakerámia ZTE KK 84 -93 (25-19, 14-25, 28-22, 17-27). NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Rájátszás a 13-14. helyért, első mérkőzés. Jászberény, 1000 néző. Jv.: Vígh, Ádám, Frányó.

Jászberény: Hodges (15/9), Medve (13/9), Austin (13/6), Horti (10), Dramicanin (25/12). Csere: Szögi (2), Borszéki (3/3), Fülöp (3) Sormaz. Vezetőedző: Horváth Balázs.

ZTE: Kelley (20), Gáspár (15/9), Whitworth (13/9), Henderson (19/6), Tóth G. (19/12). Csere: Kinter (2), Vertetics (5/3), Bödör. Vezetőedző: Heinrich Róbert.

A ZTE nyugodott meg hamarabb, pár pontos előnyre tett szert (4.p.: 2-5). Ezután a hazaiak átvették az irányítást, a zalaiak azonban - Dramicanint kivéve, aki az első negyedben három 3 pontost is dobott - jól megfogták a hazaiak légiósait.. A negyed vége felé időkérést követően a ZTE mestere rendezte a sorokat, és a csapat visszajött a mérkőzésbe. Sőt a második negyed közepén már a ZTE-nél volt az előny (15. p.: 29-34), de a hazai csapat nem hagyta magát. Szerencsére a legjobbkor jött Tóth és Vertetics 3 pontosa. A ZTE sok személyi hibát kapott, Kinter már a 20. percben kipontozódott. A harmadik negyedben egy ideig még a ZTE irányított, a sok fault miatt azonban nem védekezhetett keményen. A hazaiak a 27. percben Medve 3 pontosával egyenlítettek (59-59). Heinrich Róbert ismét időt kért, rendezte a sorokat, és a Jászberény nem tudott elhúzni.

A ZTE-nél a befejező játékrész elején Tóth G.-nek és Hendersonnak is 4 személyi hibája volt, s félő volt, hogy ez visszaüt. A zalaiakat azonban inkább felpaprikázta, hogy a játékvezetők "erős hazai pályát fújtak". A hajrát egy értelműen a ZTE bírta jobban, a JKSE légiósai elfáradtak. Ebben az időszakban Kelley pontjai nagyon sokat értek. Idegenbeli győzelmével a ZTE tett egy lépést a bennmaradás felé, de a hazai találkozón is hasonló mentalitással kell játszania, s akkor jövőre is A-csoportos lehet..

Értékelés:

Heinrich Róbert, a ZTE vezetőedzője: - Kevesebbet hibáztunk, mellette csapatként voltunk nagyok, ez hozta meg sikerünket. No, meg a fantasztikus szurkolók, akik végig biztattak minket. A csata még nem ért véget, igazán most kezdődik.

Bödör Bence, a ZTE játékosa: - Jól felkészültünk a Jászberény figuráiból. Maximálisan teljesített mindenki, ennek köszönhetjük bravúros győzelmünket.

Tóth Gergely, a ZTE játékosa: - Csapatként alkottunk nagyot, nagyon egységesek voltunk. Semilyen külső körülmény nem tört meg minket.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK