2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Egy légióssal is fölényes győzelem

2013. március 14. csütörtök, 06:42
Címkék:

Zalakerámia ZTE - Nyíregyházi KK 83-64 (24-19, 19-17, 30-8, , 10-20). NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés, középszakasz. Zalaegerszeg, 700 néző. Jv.: Cziffra, Farkas, Sabáli.

ZTE: Vertetics (10/6), Gáspár (29/6), Hudson (18/9), Baki (7/3), Koma (2). Csere: Kerkai, Gáll (1), Kertész (2), Kovács (6), Puszta (8), Borszéki, Kis. Vezetőedző: Völgyi Péter.

Nyíregyháza : Davis (7/3), Nelson (19) Berkis (9), Mohácsi (10), Boldizzsár. Csere: Kaluha (3), Siaka, Varga (2), Polyák (12/6), Modzinger (2). Vezetőedző: Ferenczi Tamás.

Nagy lendülettel kezdett a ZTE a komplett csapattal érkező vendégek ellen, a nyírségiek 4 percig nem találtak a gyűrűbe (4.p.: (7-0). Aztán gyorsan felzárkózott egy pontra a vendégcsapat. A hazaiak azonban nem hagyták magukat, és ismét elhúztak. Remekül működött a letámadás, és a szerzett labdák után rendre a kosárba találtak. A második negyedben megtorpant a ZTE, a vendégek a negyed közepén egyenlítettek (30-30). Rövid ideig vezettek csak, aztán ismét a zalaiak percei következtek. Gáspár félpályáról dobott 3 pontosával zárult az első félidő.

Szünet után tovább tartott a hazaiak lendülete, a vendégek öt perc alatt egy pontot dobtak, ezalatt húsz pontra nőtt a ZTE előnye (56 -36). Az egerszegi csapat remekül védekezett és a megszerzett labdákból rendre könnyű kosarat szerzett. A befejező játékrészben mindkét oldalon lehetőséget kaptak a cserék. A ZTE-ben Kis Raul révén újoncot avattak. A vendégek csökkentették hátrányukat, de a hazaiak fölényes győzelme nem forgott veszélyben.

Vélemények:

Völgyi Péter, a ZTE vezetőedzője: - Gratulálok a fiúknak, nem számítottam ilyen könnyű sikerre, Időnként hullámzó volt a játékunk, de Gáspár vezérletével fölényesen nyertünk.

Ferenczi Tamás, a Nyíregyháza vezetőedzője: - A harmadik negyedben kulcsjátékosaink dekoncentráltan játszottak, ezt remekül kihasználta a ZTE. Gratulálok sikerükhöz.

Vertetics Ádám, a ZTE játékosa: - Nem számítottunk ilyen sima mérkőzésre, de titkon bizakodtunk, hogy ismét sikerülhet nagy különbséggel nyernünk. Szeretnénk minél több mérkőzést nyerni a középszakaszban.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK