2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Búcsú a kupától

2012. január 26. csütörtök, 10:28
Címkék:

Albacomp - Zalakerámia ZTE 91-67 ( 30-18, 22-15, 23-21, 16-13). Székesfehérvár, 600 néző. Jv.: Farkas, Szabó, Maár. Magyar Kupa férfi kosárlabda-mérkőzés a 8 közé jutásért, második találkozó.

 

Albacomp: Simon (6), Hollis (17/3), El-Amin (26/15), Hendlein (7) Chisn (8). Csere: Keller Á. (9), Juhos (10/6), Supola (2), Bódi (6), Somogyfoki, Gorzsás, Keller V. Vezetőedző: Braniszlav Dzunics.

ZTE: Perine (9), Gáspár (17/3), Whitworth (6/6), Tóth (7), Bödör (8). Csere: Baki (16/9), Kertész (2), Kerkai (2), Gáll, Daru. Vezetőedző: Kis Attila.

A ZTE-ből Kinter és Vertetics hiányzott sérülés miatt, így az egyébként sem bő játékoskeret tovább szűkült. A találkozó elején mintegy két percig tartotta a lépést a ZTE az esélyesebb hazaiakkal, ezután az Albacomp könnyedén húzott el. Főleg indításból szereztek sok pontot a vendéglátók.

A második negyed elején 30-24-re feljött a ZTE, ezután azonban megrázta magát a hazai együttes és három perc alatt 41-24-re elhúzott. Macska-egér harc folyt a pályán, állandósult a hazaiak 20 pontos előnye. Mindkét oldalon a cserék is játéklehetőséget kaptak. Az Albacomp végül is a papírformát érvényesítve magabiztosan - kettős győzelemmel - lépett tovább. Az egerszegieknek talán jobb is a korai búcsú kupától, bőven elég számukra a bajnokság, Ott is nagy feladat vár rájuk: a bentmaradás kiharcolása.

Vélemények:

Kis Attila, a ZTE vezetőedzője: - Felkészülésnek szántuk a mérkőzést, a cserék - Baki, Bödör - és a többi fiatal is sokat játszhatott. Nem vallottunk szégyent, az Albacomp jobb csapat, megérdemelte a továbbjutást.

Bödör Bence, a ZTE játékosa: - Kinter és Vertetics hiányzott, kényszerből az 5-ös poszton Tóthnak kellett játszania. Hamar eldőlt a találkozó, ugyanis az Alba leindított minket, sok könnyű kosarat szerzett.

Gáspár Dávid, a ZTE játékosa: - A soron következő feladatok megoldására szántuk a találkozót, játszhattunk volna szorosabb mérkőzést is, ha nem kapunk indításból annyi kosarat Voltak jó periódusaink, sajnos rosszak is. Az utóbbit kell tovább csökkenteni, akkor lehet esélyünk a győzelemre a számunkra sorsdöntő találkozókon.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK