2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Bravúros győzelem a hosszabbításban

2015. október 04. vasárnap, 12:46
Címkék:

TLI Alba Fehérvár - Zalakerámia ZTE KK 89-91 (20-22, 19-13, 18-25, 18-19, 10-12).

NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Székesfehérvár, 1200 néző. Jv.: Földházi, Papp, Gyuriss.

Alba: Simon (3), Myles (12/6), Markovics (7), Spurloch (16/6), Lóránt (26/9). Csere: Supola (5/3), Tóth (8), Csorvási (12). Vezetőedző: Braniszlav Dzunics.

ZTE: Kinney (15/3), Govens (21/6), Kerpel-Fronius (21/6), Krapics (13/3), Pantelics (13/9). Csere: Velkey (2), Mohácsi (6), Czinger, Kis. Vezetőedző: Bencze Tamás..

A hazai együttesben a légiósok hiánya okozott gondot. Az egyik nem vállalta a további próbajátékot, a másik szív-problémák miatt hiányzott, így is kemény ellenfél várt a vendégekre. A fehérváriak kezdtek jobban, de a ZTE gyorsan felzárkózott, és az első negyed végén már vezetett. A második negyedben támadásban javultak fel a fehérváriak, a félidőben már vezettek is. Az Alba menetelése a harmadik negyed első részében tovább tartott, 49-39-re elhúzott. Egy időkérés után visszajött a mérkőzésbe a ZTE. Ádáz csata dúlt a negyedik negyedben is. Az egerszegi csapat a hajrában már center nélkül játszott, mivel Pantelics megsérült, Czinger kipontozódott. Ennek ellenére tartotta a lépést ellenfelével. Krapics büntetőivel 40 perc után döntetlenre álltak a csapatok.

A hosszabbításban óriásit küzdöttek a zalaiak. Sokkal jobban dobták a büntetőket, ami döntőnek bizonyult, s végül megnyerték a találkozót.

A légiós hiánnyal küzdő hazaiak ellen kihasználta a sors adta lehetőséget a zalai csapat, és fontos győzelmet aratott Fehérváron.

Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője: - Nagy szívvel és némi szerencsével győztünk. A hosszabbításos találkozókon kell a Fortuna segítsége, de sokat is tettünk a győzelemért.

Kis Attila, a ZTE technikai vezetője: - Csapatként teljesítettünk kiemelkedően, nagyon egységesek voltunk. A döntő szituációkban jó döntéseket hoztunk, aminek eredményeként bravúros győzelmet arattunk.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK