2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Bíztató teljesítmény

2012. március 29. csütörtök, 10:29
Címkék:

Albacomp - Zalakerámia ZTE 77-69 ( 18-13, 11-10, 28-22, 20-24). NB I férfi kosárlabda-mérkőzés. Székesfehérvár, 1200 néző. Jv.: Forrai, Szabó, Németh.

Albacomp: Simon (8), El-Amin (16/3), Bódi (7/3), Hendlein (15), Keller (11). Csere: Juhos (12/3), Chism (8), Supola, Moór. Vezetőedző: Braniszlav Dzunics.

ZTE: Kelley (7/3), Gáspár (6), Whitworth (25/12), Tóth (6), Henderson (19/12). Csere: Kinter (6), Baki, Vertetics. Vezetőedző: Heinrich Róbert.

A jóval esélyesebb fehérváriak otthonában, végig partiban volt a hazai csapattal a ZTE. Ezúttal a mérkőzés során a csapat védőjátéka is biztató volt a jövőre nézve, az első félidőben zónavédekezéssel megfogták a hazaiakat. A 14. percben 20-19-et mutatott az eredményjelző. A fehérvári oldalon azonban El-Amin és Hendlein pontosan célzott, és ismét nőtt az különbség a két csapat között. Örvendetes volt látni, hogy Whitworth ismét megtalálta dobóformáját, és Henderson is mutatott szép dolgokat. Talán még szorosabb lehetett volna a mérkőzés, ha a zalai oldalon a magyar játékosok is ponterősebbek. A hazaiak azért ügyeltek arra, hogy tízpontos vezetésük megmaradjon. Biztosan nem játszottak teljes erőbedobással, de ez semmit nem von le a ZTE tisztes helytállásából. A találkozón ezúttal támadásban és védekezésben is egyenletes teljesítményt nyújtott a zalai gárda, ami biztató a mindent eldöntő osztályozó előtt.

Vélemények:

Heinrich Róbert, a ZTE vezetőedzője: - Részben elégedett vagyok a csapat teljesítményével. Ezúttal védekezésben is jól teljesítettünk, főleg az első félidőben. Szünet után támadásban is mutattunk szép dolgokat. Annak külön örülök, hogy az NB I egyik leggyorsabb csapatát sikerült többször leindítanunk.

Gáspár Dávid, a ZTE csapatkapitánya: - Ismét jól helytálltunk egy erős csapat otthonában. Igaz, az Alba kínosan ügyelt arra, hogy a 10 pontos vezetése a mérkőzés folyamán megmaradjon. A mutatott játékunk viszont mindenképpen biztató a jövőre nézve. Erre már lehet építkezni.

Bödör Bence, a ZTE játékosa: - Főleg az első félidőben jól védekeztünk. A nagyszünet után támadásban is ügyeskedtünk. Jó úton járunk, ha tovább javul teljesítményünk, nem lehet gond a bennmaradással.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK