2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Átrobogtak rajtunk

2012. január 08. vasárnap, 13:33
Címkék:

Kis Rába menti Takarék Sopron - Zalakerámia ZTE 100-67 (22-22, 25-10, 24-18, 29-17). NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Sopron, 800 néző. Jv.: dr. Valovics, Gorka, Söjtöry.

 

Sopron: Thomas (20/6), Rubin (23), Molnár A. (13/3) Gombás, Egemonye (18). Csere: Boldizsár, Vesztergom (8), Keresztes (4), Lakatos, Takács (6/3). Vezetőedző: Meszlényi Róbert.

ZTE: Vertetics (7), Gáspár (6/3), Whitworth (14/9), Tóth G. (10), Kinter (11). Csere: Kertész (5/3), Perine (8), Bödör (4), Baki (2), Kerkai, Gáll. Vezetőedző: Kis Attila.

Álomszerűen kezdett a ZTE, a 3. percben 7-0-ra vezetett. Hibák sorozata után azonban két perc múlva már egyenlő volt az állás.. Kis Attila időt kért, ami ara volt elég, hogy tartotta a lépést a hazaiakkal a ZTE. A második negyedben támadásban elvesztette a fonalat, pontatlan dobások sorozatát produkálták a vendégek. A megszerzett labdákból pedig a Sopron könnyű kosarakat dobott. A ZTE mindössze 10 pontig jutott, ami nagyon kevés ezen a szinten.

Szünet után az addig is remeklő soproni légiósok vezérletével fokozatosan növelte előnyét a hazai csapat. A ZTE támadásban továbbra is felejthetőt produkált. A harmadik negyedben a mindkét oldalra sokat tévedő játékvezetők megszakították a játékot. A vendégszektort teljesen kiürítették, a hazai kemény magból is elvittek több szurkolót. Jó 10 perc kényszerszünet után folytatódott a játék. A soproniak lendülete nem tört meg, a hazai publikum a 100 pontért szorított. Takács a mérkőzés utolsó másodpercében hintett egy 3 pontost, ezzel teljesült a vágyuk.

A találkozó bebizonyította, a változás elodázhatatlanná vált a ZTE-nél, ellenkező esetben nagyon nehéz lesz elérni a osztályozómentes benn maradást.

Vélemények:

Kis Attila, a ZTE vezetőedzője: - A mérkőzés elején jól játszottunk, pontosan dobtunk. Aztán támadásban érhetetlen módon pontatlanná váltunk, Sopron pedig lekontrázott minket. Ilyen dobószázalékkal nem lehet nyerni.

Gáspár Dávid, a ZTE csapatkapitánya: - Jól kezdtük a mérkőzést, aztán látványosan összeomlottunk. Többet nem szeretnék mondani.

Tóth Gergely, a ZTE játékosa: - Az elején volt ritmusa a támadásainknak. Nem tudom miért, de pontatlanná váltunk, a Sopron meg átrobogott rajtunk.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK