2024.07.03., szerda - Kornél, SomaZalaegerszeg időjárása

Archivum

A kiesőjelölt győzött Egerszegen

2016. március 20. vasárnap, 08:48
Címkék:

ZTE FC - Vác FC 3-4 ( 2-2)

NB II-es labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 1852 néző. Jv.: Botló. Gólszerzők: Daru (6. p.), Babati (30. p.), Bedi (83. p.) illetve Tóth Barnabás (32. p.), Zsolnai ( 45., 64. p.), Rása (84. p.).

ZTE: Szappanos - Króner (Horváth R. 73. p.), Forgács, Nagy T. Szalkai (Patvaros 46. p.) - Bailo, Szakály (Wittrédi 46. p.) , Bedi - Babati, Daru, Városi. Vezetőedző: Csank János.

A kiesőjelölt ellen biztos győzelmet várt az NB I-re áhítozó ZTE-től a szurkolók többsége. Jól is kezdte a találkozót a zalai csapat egy pontrúgás után vezetett is. Játéka azonban közel sem volt meggyőző, a felállt védelem ellen elfogyott a tudománya, alig jutott el a váciak kapujáig. Szerencsére az első 30 perc végén újabb pontrúgás után két gólos lett a hazaiak előnye. Mit tesz ilyenkor egy jó csapat, hanem megy a játék? Őrzi az eredményt.

A ZTE nem tette, a kiesés ellen harcoló Vác előbb egy pontrúgás után szépítetett, majd a teljesen széteső hazaiak ellen egy újabb kapushiba után egyenlített. Fordulás után is folytatódott a ZTE szenvedése a felállt védelem ellen helyzetekig sem jutott . A vendégek kontrái veszélyesek voltak, egy ilyen végén újabb pontrúgás után már vezettek is. Egy tiszta keserűségből eleresztett távoli bomba után egyenlített a ZTE, de egy újabb kontra után a vendégek megszerezték a győztes gólt.

A mérkőzésen egy mögöttem ülő szakedző megjegyezte, nagy bajban lesz a ZTE az öt védővel felálló csapatok ellen Egerszegen. Nem tud ugyan is a védelem mögé kerülni, minden csapat ezzel a taktikával játszik itt. Példa erre Mezőkövesd és a Vác.

Értékelés:

Csank János, a ZTE vezetőedzője: - A héten többször mondtam a fiúknak, nem szabad a tabellát nézni. Gyorsan kétgólos előnyt szereztünk, utána több hibát elkövettünk. A jól játszó Vác megérdemelten nyert.

Nagy Tibor, a Vác vezetőedzője: - Rosszul kezdtünk, de volt tartása a csapatnak. A 3-3-nál kiegyeztem volna a döntetlennel, de a fiúk szerencsére másképp gondolták.

Daru Bencze, a ZTE játékosa: - Kettő nullás vezetésünk után egy pontrúgásból kaptunk egy gólt, utána megzavarodtunk, nem találtunk vissza a helyes útra.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK