2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

A jó hajrá győzelmet ért

2013. december 08. vasárnap, 10:30
Címkék:

Zalakerámia ZTE KK - KTE Duna Aszfalt 71-65 (13 -13, 17-18, 12-12, 15-14, h:14-8)

NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 1100 néző.: Földházi, Hegedüs, Jakab.

ZTE: Boston (14), Kámán (2), Gáspár (13/9), Safford (23/3), Lekli (10). Csere: Kovács Á. ( (7/3), Koma (2), Puszta, Kertész. Vezetőedző: Völgyi Péter.

Kecskemét: Wittmann (7/3), Deraszimovics (21/9), Mészáros (5/3), Karahodzics (12), Jovanovics (12/3). Csere: Pongó Máté (2), Pongó Martin (2), Bencze (4), Hegedüs, Sztefanovics. Vezetőedző: Sztojan Ivkovics.

Nagyszerűen kezdte a találkozót a hazai együttes két perc után 7-0-ra vezetett. Gyorsan felébredt a vendégcsapat, és újabb két perc után már 7-6-ot mutatott az eredményjelző. A pályán inkább a küzdelem dominált, kevés volt a pontos dobás. A KTE 13-13-nál érte utol a ZTE-t, és innen kezdve hosszú ideig vezetett. . A hazai oldalon Boston már a 8. percben 3. személyi hibáját gyűjtötte be. A második negyedben is egymásnak feszült a két csapat. Jelentős előnyre nem tudtak szert tenni a vendégek, de a ZTE hosszú ideig csak a felzárkózással volt elfoglalva. A hajrában a végig nagy akarással játszó Safford mellé Gáspár is felzárkózott, aki a legjobb lélektani pillanatokban dobott két triplát, és fontos lepattanó labdákat szerzett meg. Hét másodperc volt hátra, amikor a vendégek támadhattak, de Wittman labdája leperdült a gyűrűről. Jöhetett a hosszabbítás. A ráadásban már a ZTE dominált, Boston is felzárkózott Gáspár mellé, és a két játékos hajrában nyújtott jó teljesítményével értékes győzelmet aratott a ZTE.

Értékelés:

Völgyi Péter, a ZTE vezetőedzője: - Két jól felkészített csapat mérkőzésén sikerült ledolgoznunk 10 pontos hátrányunkat a hajrában, és nagy küzdelemben nyertünk.

Sztojan Ivkovics, a KTE vezetőedzője: - Gratulálok a ZTE-nek. Tizennyolc eladott labdával nem lehet mérkőzést nyerni.

Gáspár Dávid, a ZTE játékosa: - Örülök, hogy a mérkőzés végére kijött a lépés, de még mindig nem vagyok elégedett a játékommal.

Gerald Boston, a ZTE játékosa: Örülök, hogy segíteni tudtam a csapatnak, a sikerhez kellett Gáspár kiváló játéka. Öt vereség után már nagyon kellett a győzelem.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK