2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Zala Megye Díszpolgára elismerést kapott dr. Gyimesi Endre

2015. szeptember 13. vasárnap, 17:48
Címkék:

A Zala Megyei közgyűlés szombati ünnepi ülésén részt vett Pintér Sándor belügyminiszter, Vigh László országgyűlési képviselő, Rigó Csaba kormánymegbízott, Balaicz Zoltán Zalaegerszeg polgármestere és a megye számos közéleti személyisége. A vendégeket dr. Pál Attila a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte, aki értékelte az önkormányzat egy éves működését és szólt a 2014-2020 közötti uniós források előkészítésének jelenlegi helyzetéről, a lehetőségekről, valamint a megye önként vállalt feladatiról.

img 9005 1

Megyenapi díjátadó ünnepség

Mint elhangzott, a következő hét évben Zalába 23 milliárd forint uniós pénz érkezhet. E források felhasználásának előkészítése a megyei önkormányzat egyik legfontosabb feladata. Dr. Pál Attila hangsúlyozta: fel kell készíteni a megyét a 2020 utáni önálló gazdaság felépítésre, az exportképes gazdaságra. Legfontosabbnak tartja a felzárkóztatást, a versenyképességet és a területfejlesztést. Az önként vállalt feladatok között említette a határ mentiséget, a határon átnyúló – horvát, szlovén, osztrák – programokban való részvételt. A megye tagja a Balaton Fejlesztési Tanácsnak, az M9-es térségfejlesztési tanács, elnökségi feladatát is jelenleg Zala látja el, és segítették a LEADER szervezeteket is. Mint az elnök fogalmazott, pályázat útján segítettek a pécsi kollégiumi férőhelyek biztosításában, így negyven zalai fiatal jut kollégiumi férőhelyhez.

img 9041 1

Köszöntötte az ünnepi megyegyűlést Pintér Sándor belügyminiszter sikeresnek nevezte Zala megyét: "szorgalmasak az itt élők, kiváló teljesítményt nyújtanak és büszkék arra, hogy zalaiak" – fogalmazott a belügyminiszter. Szólt az önkormányzati törvényről, a megye szerepének megváltozásáról, mely az intézményfenntartó szerepről a területfejlesztésre, területrendezésre tért át. A vidékfejlesztés, az önkormányzatiság fontos a kormány számára, kiemelten támogatja a területfejlesztést – mondta Pintér Sándor.

Az ünnepi köszöntők után a megyei kitüntetések átadására került sor. A közgyűlés Zala egye Díszpolgára kitüntető címet adományozott dr. Gyimesi Endrének Zalaegerszeg és Zala megye fejlődése érdekében végzett több évtizedes munkássága és közéleti szerepvállalása elismeréséül. (A díjat távollétében fia, Gyimesi Márton vette át.)

Zala Megye Közszolgálatáért Díjat Szukics Ferenc nyugdíjas dandártábornok kapta több évtizeden keresztül, hivatástudattal végzett magas színvonalú munkájáért, mellyel hozzájárult a megye közbiztonsági helyzetének javításához. A közgyűlés Zala Megye Közigazgatásáért Díjat adományozott dr. Ratkovics Ágnesnek szakmai elkötelezettséggel, alázattal és szorgalommal végzett köztisztviselői munkájáért. Zala Megye Egészségügyéért Díjat vehetett át dr. Szenes Mária főorvos több évtizedes, színvonalas, lelkiismeretes gyógyító és oktató munkájáért. Zala Megye Fejlesztéséért Díjat dr. Csite András vette át, Zala megye területfejlesztési, tervezési dokumentumainak elkészítéséért, a megye fejlesztésének előmozdítása érdekében végzett munkájáért.

img 9045 1

Zala Megye Szociális Gondoskodásáért díjat kapott Husz Márta intézményvezető a gyermekjóléti szolgáltatás területén végzett példamutató munkájáért. A Zalai Közművelődésért Díjat Horváthné Nagy Elvira könyvtárvezető kapta a közművelődésért, az olvasóvá nevelés elismeréséül. Zalai Pedagógus Díjat adományozott a közgyűlés Linhart Rita igazgatóhelyettesnek színvonalas pedagógiai és szervező munkájáért. Az Év Zalai Diákja Díjat Szabó Timea a zalaegerszegi Zrínyi Miklós gimnázium tanulója kapta kimagasló tanulmányi és példamutató közösségi munkájáért, versenyeredményeiért. Zala Megye Sportjáért Díjat Steindl József vehette át nemzetközi versenyeredményeiért, és több sportágban végzett kiemelkedő edzői munkájáért. Zala Megye Ifjúsági Sportjáért Díjat Major Veronika futócéllövő, a junior kategóriában elért két világbajnoki aranyérem elismeréséül. Zala Megyei Sajtódíjat Frauenhoffer Márta a Zalaegerszegi Televízió ügyvezetője kapta kimagasló szakmai színvonalon végzett riporteri szerkesztői munkájának elismeréséül. A Zalai Civil Társadalomért és Nemzetiségekért Díjat Czinki Ferenc vehette át a civil szervezeteket támogató önzetlen munkájáért. A Zalai Turizmusáért Díjat Pécsvárady Klára kapta magas színvonalú idegenforgalmi munkájáért, a Zala Megye Építészetéért Díjat Papp Nándor nyugdíjas építészmérnöknek adományozták több évtizedes tevékenységéért. A Vajda Lajos Díjat Konrád Lajos népi iparművész vehette át a fafaragó hagyományok gazdagításáért.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK