2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Vonyarcvashegy vonzza a vendégeket

2013. július 15. hétfő, 16:55
Címkék:

Vonyarcvashegy, a Balaton északi partjának egyik legkedveltebb, legvonzóbb üdülőfaluja. A fiatalok körében rendkívül népszerű vonyarcvashegyi Lidó Strand szörfiskolával, vízisí-pályával, strandi röplabda-, kézilabda- és focipályákkal, felnőtt fittness parkkal, kerékpárkölcsönzéssel, csónakázási lehetőséggel, vízi-színpaddal nyújt egyedi élményt a család minden tagjának. A hét hektárnyi zöld felülettel és kiépített partszakasszal rendelkező Lidó mostanra igazi zarándokhelyévé vált a természet és sportolás szerelmeseinek valamint a családos fürdőzőknek. A négy vagy többfős családoknak ráadásul heti kedvezményes jegyet kínálunk mindössze tízezer forintért – mesélte Péter Károly, Vonyarcvashegy polgármestere, akitől arról érdeklődtünk, hogy miért érzik fontosnak a közbiztonság kérdését.

vonyarc12 Figyelnek az üdülők minden igényére

- A rendőrség nyári munkáját segítve idén 13 fiatal, lelkes és tettre kész középiskolás fog vigyázni a vonyarcvashegyi strandon fürdőzőkre. Hétvégenként létszámban is megerősített szolgálatba osztás mellett a Bűnmegelőzési Iroda munkatársai gondoskodnak arról, hogy a pihenés, nyaralás órái felhőtlenül, gondtalanul teljenek. Szerepük jelentős a nyári idegenforgalmi szezon idején, hisz ilyenkor mindenhol megnövekednek a strandon elkövetett szabálysértések, bűncselekmények. A tanulópárok nem csupán a strand teljes területét vigyázzák, de járőröznek az autóparkolóban és a környéken is. Az elmúlt évek statisztikái egyértelműen visszaigazolták, hogy a strandi lopásokat a kortárs segítők hatékonyan tudják megelőzni. Tavalyelőtt mintegy száz bejelentés (besurranásos lopás, strandi lopás és egyéb bűncselekmény) ügyében nyomozott a rendőrség a községünkben történt bejelentéseket vizsgálva, tavaly pedig alig több mint hatvan esetet regisztráltak. A számok is bizonyítják, hogy a "közbiztonság" tantárgyból a településünk jelesre vizsgázott. A mindennapok biztonságérzete éppoly fontos az itt üdülőknek, mint az itt lakóknak. Örömmel vettük, hogy a rendőrség bevetési egységének gyalogos járőrpárosai is szavatolják a szezon mindennapjainak biztonságát.

- A főidény két hónapjára rengeteg programot szerveztek...

- Igen. Figyelnünk kell a vendégek minden igényére. Javarészt az idegenforgalomból élünk, így nemigen spórolhatunk a rendezvények költségén. Új és hagyományos műsorok váltják majd egymást több helyszínen. Július 20-án a tavalyi vetélkedés sikerén felbuzdulva újra megrendezésre kerül az "Alibi Kávézó Szépe" elnevezésű strandszépségverseny döntője. Tíz csinos lány közül választják ki a legszebbet. Külön kategóriában keresik a "Lidó Szépe" címre érdemes lányt, az "Alibi Szépét" és a "Lidó Strand bikinis szépségét" is. A lányok már a rendezvény előtt három nappal elkezdik a felkészülést, amelynek része lesz még salsa oktatás is. Július 24-28-a között immár 20. alkalommal rendezzük meg a Vonyarci Boros Forgatagot. A bormurin nem fognak csalódni a legfinomabb zalai borokat keresők sem. Az öt nap mindegyikén kitelepülnek a borházak és az ételes házak, lesz kézműves vásár, no meg igazi fesztiválprogram.

vonyarc 1

Meghívtuk Wolf Katit, Hevesi Tamást, Agárdi Szilviát, Tarnai Kiss Lászlót, Bálint Natáliát és Jenei Gábort, továbbá a Kutyakölyköket és a For Faderst is. A hagyományokat követve lesznek nótaestek, utcabálok, fúvószenekari koncertek, mazsorett bemutatók, gyermek-, tánc- és folklórműsorok, bábszínházi produkciók. Ismét olyan szórakoztató programot sikerült szervezni, amelyiken idős és fiatal is megtalálja a számára legkedvesebbet. Július 14-étől vasárnapi napokon (július 21., 28. és augusztus 4.11.,18.,25.) este 8-tól indul útjára a Szent Mihály-dombi Zenei Esték programsorozat. Gitáron, zongorán, klarinéton, fuvolán előadott klasszikus művek csendülnek majd föl a kápolnában. Július 26-ától újra kinyit a XXI. "ABLAK". Vonyarcvashegy immáron húsz esztendeje ad otthont az évente megrendezésre kerülő nemzetközi festőművésztelepnek.

Augusztus 2. - 4. között szerveztük a XIX. 40 halász emléknapot, ami egy 1729 telén történt szerencsés kimenetelű esemény felelevenítéséből indul ki. A rendezvénysorozat műsorai több helyszínen is zajlanak. Így a szabadtéri színpad környékén, a strandon, a Szent Mihály-dombon és a kápolnában, a 40 halász emlékhelyen valamint a Balatoni halászok parkjában. Színes, szórakoztató programok kíséretében sor kerül halászháló húzó versengésre, halászléfőzésre, halászati-horgászati kiállításra és látványos tűzijátékra is. A megemlékezés egyik legfontosabb eseménye a Balaton megkoszorúzása, melyet a közönség a Szent Mihály-dombról kísérhet figyelemmel, majd az ezt követő emlékmisét a Szent Mihály-kápolnában tartjuk. A rendezvény fővédnöki tisztét Németh Tamás, az MTA főtitkára vállalta el. Augusztus 3-án Pedálos Moszkvics Világbajnokság lesz a strandon és e napon kezdődik a XVI. Fúvószenekari találkozó is. Augusztus 16. - 20. között rendezzük a VII. Bor- és Csemegeszőlő fesztivált, amelyen minden nap csemegeszőlő kóstoló és konténeres szőlőoltvány vásár, valamint borházak várják a vendégeket. Bemutatkoznak és kóstolót biztosítanak az Első Hazai Csemegeszőlő Társaság tagjai. Augusztus 26-án a III. Vonyarcvashegyi Ifjú- Szobrász Művésztelep megnyitását is tervezzük. A műsorok, rendezvények részletes programinformációit az érdeklődők a www.vonyarcvashegy.hu oldalon találják meg.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK