2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Van elég matrica Zalában

2013. február 20. szerda, 15:17
Címkék:

Zalában elegendő érvényesítő címke áll rendelkezésre – közölte a megyei kormányhivatal közlekedési felügyelőségének vezetője azokra a sajtóhírekre reagálva, miszerint megbénulhat a műszaki vizsgáztatás a fővárosban és máshol, mert nem tudják ellátni megfelelő mennyiségű matricákkal a vizsgahelyeket.

Senkinek sem kell előbb műszaki vizsgára jelentkeznie

Tóth András hozzáfűzte, Zalában eddig is zavartalan volt az ellátás, és az is lesz. A megyében 51 helyen végeznek műszaki vizsgáztatást, ezeket igény szerint szolgálja ki a megyei közlekedési felügyelőség. A címkéket illetve plaketteket az Állami Nyomdától negyedéves ciklusokban rendelik meg, abban a mennyiségben, amit az egyes időszakok megkövetelnek a korábbi évek adatai alapján. Évente mintegy 40 ezer címkét rendelnek meg, melyek értéke milliós nagyságrendű. Ezért nincsenek nagy készletek, mindazonáltal az ellátás folyamatos.

Az igazgató továbbá elmondta, kétféle matricát használnak. A hatszög alakú és különböző színű plakett a környezetvédelmi vizsgálat lejárati idejét és az autó környezetvédelmi besorolását jelzi a rendszámtáblán, a címke a műszaki vizsga érvényességét, ami a forgalmi engedélybe kerül. Ezt a két matricát ragasztják fel minden vizsgaalkalomkor, amit az autó vagy motor négyéves kora után kétévente kell elvégeztetni. Az igazgató megjegyezte, miután egy autó környezetvédelmi besorolása időközben nem változik, kezdeményezik a jogalkotónál, hogy ne kelljen minden műszaki vizsga során felragasztani a környezetvédelmi plakettet.

Zalában évente 50–54 ezer műszaki vizsgát végeznek, de értelemszerűen nem minden autóra kerül címke, illetve nem a közlekedési felügyelőség teszi fel azt.

A következő nyomdaszállítmány március végén érkezik meg, de addig is elegendő mennyiség áll rendelkezésre. Ezért se a vizsgabiztosoknak, se a járműtulajdonosoknak nem javasolják, hogy előbb kérjenek érvényesítő címkét illetve jelentkezzenek műszaki vizsgára.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK