2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Tudás, színvonal, rang

2015. február 22. vasárnap, 09:37
Címkék:

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar a 2014/2015-ös tanévben ünnepli fennállásának 25 éves évfordulóját. A jeles jubileum alkalmából egész napos ünnepséget tartottak a kar Zalaegerszegi Képzési Központjában, ahol felavatták a dr. Laky Rezső tiszteletére elnevezett tantermet.

eu fosuli1

Rigó Csaba kormánymegbízott köszöntőjében felidézte, hogy a zalaegerszegi egészségügyi főiskolai képzés 1990-ben 31 gyógytornászhallgatóval indult el. 1993-ban diplomás ápoló, majd 1994-ben elsőként az országban egészségbiztosítási szakkal egészült ki a képzési kínálat a nappali és levelező tagozaton egyaránt. A 2000/2001-es tanévben már képi diagnosztika és intervenciós asszisztens felsőfokú képzésre is jelentkezhettek az érdeklődők, levelező tagozaton. Ebben az időszakban már közel 650 hallgató tanult a felsőoktatási intézmények integrációját követően létrejövő Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési Központjában. A kormánymegbízott méltatta az egészségügyi főiskola szerepét város és a megye fejlődésében, melynek egyik mutatója, hogy 2013-ban az ezer főre jutó felsőfokú képzésben résztvevő hallgatók száma 20,2 fő volt. Az országos rangsorban ez az előkelő ötödik helyet jelenti a megyének.

eu fosuli2

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere arról beszélt, megtiszteltetésnek érzi, hogy 2001-től a Zalaegerszeg Felsőoktatásáért Közalapítvány igazgatójaként, később felsőoktatásért felelős alpolgármesterként is dolgozhatott az egészségügyi főiskola fejlődéséért. Hangsúlyozta, az önkormányzat az elmúlt másfél évtizedben kiemelt figyelmet fordított az intézményre erkölcsi lobbi és anyagi támogatás nyújtásával. Nem önzetlenül, de cserébe a főiskolától mindig is megkapták a minőséget, részvételt a város életében, tanácsokat, jól felkészült szakembereket, vidám fiatalokat és tudományos eredményeket. A jól működő, minőségi oktatást folytató intézmény rangot a megyének, rangot ad a megyeszékhelynek.

Beszéde végén az önkormányzat kitüntető oklevelét adta át dr. Csidei Irén igazgatónak a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési Központja 25 éves fennállásának alkalmából.

A folytatásban dr. Betlehem József dékán majd dr. Halász Gabriella, a zalaegerszegi megyei kórház főigazgatója fogalmazta meg a köszönetét az egészségügyi főiskola félévszázados tevékenységével, az intézményben folyó színvonalas képzéssel kapcsolatban.

eu fosuli3

Dr. Csidei Irén igazgató elismerően szólt mindazokról, akiknek köszönhetően 1990-ben elindulhatott az egészségügyi főiskolai képzés Zalaegerszegen, ami immár 25 éves időszakra tekinthet vissza. Köszönetét fejezte ki a városnak a működéshez nyújtott segítségért, a szülőknek, akik bíztak az intézményben, amely a jövő zálogaként olyan szakmák megszerzésének lehetőségét nyújtja gyermekeiknek, melyekben el is tudnak helyezkedni.

eu fosuli5

A jubileumi ünnepségen az intézményben folyó képzések történetét és fejlődését több előadásban idézték fel, majd felavatták a dr. Laky Rezsőről elnevezett tantermet. A traumatológiai osztály egykori vezető főorvosa, tanszékvezető tizenkilenc évig oktatta a gyógytornászhallgatókat, emellett részt vett a szakorvosképzésben is. Orvosi és tudományos tevékenysége kiemelkedő, ahogy vibráló egyénisége, mindenki számára példaképet kell, hogy jelentsen, méltatta életpályáját dr. Csidei Irén, aki leleplezte a névtáblát.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK