2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Tiszta viszonyokat, zalai ZTE-t!

2012. április 03. kedd, 12:21
Címkék:

A ZTE FC. környékén kialakult helyzetben az önkormányzat mindig visszafogottan nyilatkozott, a segítő szándék mellett - fogalmazott sajtótájékoztatóján Gyutai Csaba polgármester. Hozzátette: nyilvánvalóan súlyos krízisbe sodródott a klub az NBI-ben és a teljes utánpótlást tekintve is.

Kiszámítható, átlátható jövőképet szeretnének

A polgármester hangsúlyozta: az eddig követett klubmodell megbukott, az összeomlás szélére sodorta a Zetét, ez a helyzet Zalaegerszeg számára elfogadhatatlan. A város a klub legnagyobb szponzora, ezért érthető, hogy világos helyzetelemzést és tiszta jövőképet szeretne látni. Elkötelezettek az NBI-es szereplés és a színvonalas utánpótlás mellett. Ennek oka, a ZTE 92 éves története, a tradíciók, és a zalaegerszegiek futball iránti szeretete.

A város egy világos, teljes megújulást biztosító elképzelést szívesen támogat, akár a másodosztályban is, a visszajutás érdekében. Mint Gyutai Csaba fogalmazott, ez a támogatás az összes csatornát figyelembe véve évi mintegy 160-170 millió forint. Ennek azonban jó néhány előfeltétele van.

Pontos, szakértők által hitelesített gazdálkodási helyzetképet, a klub szponzori szerkezetét, a szerepvállalások mértékét szeretné látni az önkormányzat. Ezen túl a kizárólagos tulajdonosi jogokat gyakorló fél szerepét a klub finanszírozásában és a jövőre vonatkozó lehetőségeit is szeretnék megismerni, valamint a "titkos" befektetőt is. Várják, hogy a várossal felvegyék a kapcsolatot.

Olyan ZTE lenne kívánatos, amely visszatér a tradíciókhoz, támaszkodik a zalaegerszegi, zalai kötődésű játékosokra, amelyet a kiszámíthatóság, áttekinthetőség jellemez. Amely megnyeri a helyi támogatókat, és küzdőszellemével a zalaegerszegi közvéleményt. És ami még nagyon fontos - tette hozzá a polgármester: - addig nyújtózkodik, ameddig a takarója ér.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK