2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Havazás – Újból járható a 86-os főút Zalában

2013. január 14. hétfő, 07:41
Címkék:

Kora délután újból megnyitották a járműforgalom előtt a 86-os főút délelőtt még az intenzív havazás miatt lezárt Rédics és Zalalövő közötti szakaszát - közölte hétfőn a zalai rendőr-főkapitányság és a katasztrófavédelem az MTI-vel.

A rendőrség tájékoztatása szerint a 76-os és a 86-os főúton egyaránt helyreállt a forgalom, megtisztították az utakat, elakadt kamionok sem hátráltatják a közlekedést.

Bangó Szilárd, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-nek elmondta: kora délutánra a kamionok által legnehezebben járható, 74-es és 75-ös főúti kereszteződésben sikerült elindítani a feltorlódott járműszerelvényeket. Itt négy betorkolló úton irányonként 8-10 szerelvény kényszerült várakozásra, de hasonló mennyiségben torlódtak fel a teherjárművek a 86-os főúton is.

A magyar-szlovén és a magyar-horvát határátkelőkön ugyanakkor csak szakaszosan lehet közlekedni a kamionoknak, a szomszédos országok hatóságai alkalmanként csak annyi teherjárművet engednek át, amennyi a közeli kamionterminálokban elfér. A szóvivő beszámolt arról is, hogy Zalában a tegnap óta tartó havazás miatt már csaknem 20 helyszínen mintegy 100 elakadt kamion mentésében segítettek a katasztrófavédelem egységei.

Korábban:

Ideiglenesen megindult a kamionforgalom Rédicsnél és Letenyénél

Ideiglenesen megindult a kamionforgalom Rédicsnél és Letenyénél, Szlovénia és Horvátország irányába egyaránt, mindaddig amíg a határmenti kamionterminálok nem telnek fel. Jelenleg nincs torlódás egyik átkelőhelyen sem. Az intézkedést a határmentén várakozó tehergépjárművek biztonságos elhelyezése miatt hozta meg a szlovén és a horvát fél – közölte déli sajtóközleményében a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Korábban:

Hóhelyzet: kamionstop a határátkelőkön

A tegnap óta tartó szinte folyamatos havazás a Zala megyében és a megyénkkel szomszédos országokban is jelentős hótakarót eredményezett. Jelenleg (2013.01.14. 10:30) a Rédicsi határátkelőhelyen és a Letenyei határátkelőhelyen sem Szlovénia sem Horvátország irányába nem engedik ki a teherforgalmat - tájákoztatotta Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

ho

A megyeszékhelyen még mindig havazik. Nehézkes a közlekedés a belvárosban is.

Korábban:

Tegnap óta intenzív havazás Zalában

Kamionok akadtak el és több könnyebb baleset is történt Zala megyében, ahol hétfő reggelre 20-25 centiméteres hó hullott - tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság és a közútkezelő ügyelete az MTI-t. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. zalai ügyelete közölte: a vasárnap délelőtt óta tartó havazás következtében hétfő reggelre 20-25 centiméternyi hó hullott a megyében. Minden út havas, bár folyamatosan több mint harminc munkagép dolgozik a hó eltakarításán.

Kamionok akadtak el a 86-os úton Zalalövőn, valamint a 74-es és a 75-ös út kereszteződésében a baki tetőnél. A 74-es úton, a botfai elágazónál egy személyautó hajnalban szalagkorlátnak ütközött, emiatt tart a baleseti helyszínelés.

Szabó Szilárd, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője elmondta: vasárnap délutántól három árokba csúszott személyautóról és két elakadt kamionról kaptak bejelentést, de személyi sérülés egyik esetben sem történt. Egy kamionos vasárnap a hólánc ellenére elakadt a 86-os úton, egy másik pedig hétfő hajnalban a baki tetőnél nem tudott felmenni az emelkedőn - erősítette meg.

Zalaegerszegen reggel 8 óra után még mindig intenzíven havazik, nehézkes a közlekedés a belvárosban. A főbb utakon is lassan halad a forgalom. A város útjait folyamatosan tisztítják.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK