2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Tanácskozás az autistákról

2012. április 04. szerda, 14:46
Címkék:

A hagyományosnak mondható, évente megrendezett figyelemfelkeltő zalaegerszegi program a "Futás az autistákért" az idén pályázati támogatásnak köszönhetően szakmai képzésekkel bővülhetett. A 2011. szeptember és 2012. április között zajló projekt konferenciával és családi nappal zárult. Mivel az autizmus összetett idegrendszeri zavar, eltérő spektrumon mozgó tünetekkel, felismerése eleinte nem egyszerű. Pedig a minél korábbi diagnózis és időben elkezdett terápia meghatározza az érintettek sorsát. Ezért nagy jelentőségű, hogy pályázati támogatással néhány napos képzést tudott szervezi a gyereknevelésben, és gondozásban részt vevő szakembereknek az Autista Sérültekért Zalában Alapítvány.

Bicikliztek, futottak

A lehetőséggel pedagógusok, védőnők és bölcsődei dolgozók éltek meglehetősen nagy számban, közel 140 résztvevővel. Ezen kívül a projekten belül az érintettek felnőtt családtagjai számára tartottak csoportfoglalkozásokat, illetve önsegítő kamaszklubot, valamint tájékoztató kiadványokat jelentettek meg.

A pályázatot záró konferencián a fenti rendezvények eredményességéről tájékoztattak, emellett dr. Simó Judit gyerekpszichiáter az autisták életútjáról, Szilvásy Zsuzsanna az Autism Europe elnöke pedig az autisták európai helyzetéről beszélt. A szekcióüléseken az érdekképviselet, a mentorszülő szerepe, a terápiák és diéták voltak a választható témák.

autista 1

A boncodföldei otthonnál tartott családi nap Zalaegerszegről rajtolt figyelemfelkeltő futással és kerékpározással kezdődött.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK