2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Sürgősségi eszközök a keszthelyi kórházban

2011. december 23. péntek, 17:33
Címkék:

Számos korszerű műszerrel gyarapodott a Keszthelyi Városi Kórház egy nyertes pályázatnak, és a helyi, illetve több térségi település önkormányzati támogatásának köszönhetően. A berendezéseket dr. Kató Csaba, az intenzív osztály főorvosa mutatta be a meghívott vendégeknek. A legszigorúbb előírásoknak is megfelelnek azok az orvosi berendezések, amelyeket a Belügyminisztérium által sürgősségi eszközök beszerzésére kiírt pályázat révén szerezhetett be a keszthelyi kórház.

 

korhaz 1


Utolsó közös pályázat

Mintegy ötvenmillió forint értékű fejlesztés keretében, melyből 12,5 millió forint az önrész, egy endoszkóppal, egy altató- és egy lélegeztető géppel, két betegmegfigyelő és ellenőrző rendszerrel, négy speciális ággyal és más, a betegellátás javításában fontos eszközzel gazdagodott az intézmény. Dr. Kató Csaba főorvos elmondta, hogy a leginkább cserére érett berendezéseket sikerült kiváltaniuk, és reméli, hogy a későbbiekben, egy újabb támogatásból további új eszközök vásárlására is lehetőségük nyílik majd. A pénzből a gasztroenterológiai osztálynak is jutott: ott mostantól 18 millió Ft értékű gasztroszkópos torony segíti a munkát. Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere hangsúlyozta, hogy ez az önkormányzat és az intézmény utolsó nagy, közös pályázata, mivel a kórház hamarosan állami kézbe kerül.

korhaz 2

Hozzátette: ezáltal a város jókora tehertől szabadulhat meg, hiszen az intézmény működési költségeinek biztosítása nem egyszerű feladat. Dr. Kvarda Attila főigazgató örömét fejezte ki, hogy a pályázati önrészt előteremtését mind a keszthelyi, mind pedig más települések önkormányzatai fontosnak tartották és segítették. Arra a kérdésre, hogy állami intézményként várható-e szervezeti, személyi változás azt mondta: az erről folyó tárgyalások már lezajlottak, és nincs kilátásban ilyen irányú terv.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK