2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Rendkívüli hideg várható!

2012. január 31. kedd, 18:57
Címkék:

Rendkívüli hideg, napközben is mínusz 10 fok körüli hőmérséklet, nagy havazás és erős szél, hófúvás várható a hét második felében. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése tette szükségessé, hogy kedden délután összeült a Zala Megyei Védelmi Bizottság, Rigó Csaba kormánymegbízott vezetésével. A testület célja, - a lakosság biztonságának megőrzése miatt - felkészülni a szélsőséges időjárásra, ezért a tanácskozáson az önkormányzatok vezetői, az egyes szolgáltatások képviselői is jelen voltak.

 

Ülésezett a megyei védelmi bizottság

Wéber Antal katasztrófavédelmi elnökhelyettes a részleteket ismertetve szólt a teendőkről annak érdekében, hogy az embereket, minél kevésbé érintse az időjárás, okozta teher. A feladatokról nyolc pontos határozati javaslatot fogadtak el, amely tartalmazza többek között: melegedő helyek kialakítását, a lakókörnyezet (a rejtett szegények) figyelését, hogy a fagyhalál elkerülhető legyen. A közúti közlekedés megoldását, erős havazás esetén biztosítani a betegszállítást, az élelmiszer eljuttatását elzárt területre. Szükség esetén javaslatként hangzott el a MÁV és a Zala Volán várótermeinek hosszabb nyitva tartása is. A határozatban szerepel még, hogy krízishelyzetben kezdeményezhető óvodák, iskolák tanítási szünete is.

fagy

Rigó Csaba hangsúlyozta az érintettek (rendőrség, tűzoltóság, katasztrófavédelem, közútkezelők, szolgáltatók) szoros együttműködésének fontosságát, a kapcsolattartást. Ismertette továbbá a legfrissebb, Zalára is érvényes időjárási előrejelzéseket, melyek szerint a hajnali órákban a mínusz húsz fokot is megközelítheti a hőmérséklet. Erre pedig egészségügyi okok miatt mindenkinek fel kell készülnie.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK